FBC vann borta – Kahlaji delaktig i fyra mål

FBC Nyköping och Rabi Kahlaji hade en bra kväll när de spelade borta mot IK Standard. De vann med 6–2 och Kahlaji stod bakom fyra mål.

7 mars 2018 10:00

I den tredje omgången av division 2 möttes FBC Nyköping och IK Standard under lördagen. Det skulle dröja drygt tolv minuter innan matchens första mål kom från Nyköpingslaget. Rabi Kahlaji serverade Rikard Westerberg som gjorde allt rätt.

När en minut återstod av den första perioden kvitterade IK Standard.

– Det gick väl helt okej. Vi hade lite flyt. De hade lika gärna kunnat haft ledningen där, säger FBC:s Rabi Kahlaji som inte var riktigt nöjd med första perioden.

Standard tog ledningen tidigt i andra perioden innan FBC och Kahlaji skulle göra 2–2. Sedan gick det snabbt. Inom en minut gjorde FBC två mål genom Felix Elb och Peter Wintstigen. 2–4 stod det på resultattavlan innan den tredje perioden och Rabi Kahlaji stod bakom tre av FBC:s fyra mål.

– Jag tänkte att det skulle bli en tuff match efter första perioden. Men sen hade vi lite flyt. Det kom ett mål och ett till och ett till, säger Kahlaji.

Han skulle fortsätta på den inslagna vägen. Fyra och en halv minut in i den sista perioden blev han framspelad av Wintstigen och satte dit 5–2 till FBC. Rikard Westerberg skulle sedan göra sitt andra mål för kvällen och dödade matchen. Slutresultatet blev 2–6.

– Det är alltid lättare att spela när man leder inför den tredje perioden. De (IK Standard) måste chansa och flytta upp laget, då blir det mer ytor för oss. Men jag visste inte ens att jag hade gjort två plus två, haha. Det kändes inte som det. Men vi gjorde det bra, vi kämpar för varandra och offrar oss. Vi kanske gör några misstag men förlåter varandra ganska snabbt. Det är ingen skitkastning, vi glömmer och kör vidare. Det är nog skillnaden från förra året för då hade vi lite mer press på oss, säger Kahlaji.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén