Alp het när Bissarna klarade kontraktet

Stabilt jobb och spelare som Alexander Alp och Kevin Custovic klev fram. Nyköpings BIS spelar division 1-fotboll även nästa år.

Alexander Alp var VERKLIGEN het uppe i Sandviken. Alp fanns med bakom alla tre målen när Bissarna vann med 3–1 och säkrade division 1-kontraktet.

Alexander Alp var VERKLIGEN het uppe i Sandviken. Alp fanns med bakom alla tre målen när Bissarna vann med 3–1 och säkrade division 1-kontraktet.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-19 18:32

– Stabil insats överlag, inte minst av tremannamittfältet. Det känns väldigt välförtjänt för killarna att vara klara redan nu. Poängbehovet har legat som ett ok på axlarna men bara att vara obesegrad tio matcher visar vad som finns i det här laget. Jag är stolt över killarna och det finns att bygga på, säger NBIS-tränaren Brian Clarhaut.

Bissarna gjorde det så viktiga första målet, där nämnda Alp och Custovic borrade upp ett stort hål på högerkanten. 

– Efter det spelade vi inte vår bästa fotboll offensivt MEN försvarade väldigt bra över hela planen, inflikar Clarhaut.

Det var auktoritet som en förlustfri rad på tio matcher kan ge efter exakt 7.45; den för hösten nya wingbacken Custovic fyllde på och nära mål redan i förstaläget. Fin räddning, Kalle Jansson. Bollen studsar rätt för Nyköping, till Enoch Adu som har samma roll på andra sidan. Adu placerade dit bollen med en behärskad bredsida. Skolboksfotboll.

– Både ett par nya spelare och att vi satte det här spelsystemet ligger bakom uppryckningen och den förlustfria sviten. Jag är stolt över grabbarnas sätt att förlänga så övertygande efter paus.

Detta trots att Bissarna saknade viktiga spelare som sjuke Pontus Nordenberg –  två mål senast – och Oscar Karlsson som var avstängd.

Alp utmanade, tog sig förbi och kände kontakt i bakhasorna i 51:a minuten. Kaptenen Enis Ahmetovic tog ansvar och satte straffen; ett för hela säsongen fruktansvärt viktigt 0–2-mål. 

”Blås av domarn”, på Sandviksdialekt efter två minuters övertid säger mycket. Det var kontroll ända in och vilken enorm skillnad gentemot när Nyköpingslaget tappade 3–0 till 3–3 hemma mot samma lag. Nu spelade det liksom ingen roll att skicklige hemmamittfältaren Emil Engqvist curlade in 1–2.

I stället jobbade Bissarna metodiskt till sig 1–3; Custovic med inlägget och först Marcus Burman i stolpen och Alp välförtjänt målskytt. Även i en laginsats finns det spelare som sticker ut. 

Så är säger tränare Clarhaut om de två nämnda som inte är matchhjältar i var och varannan match. Först det på papperet redan från början intressanta Västerås SK-lånet, där den kraftfulla ytterbacken verkligen kom till sin rätt uppe i Sandviken.

– Custovic gör verkligen en  helt igenom solid match och verkligen fina insatser som låg bakom både 0–1- och 1–3-målet.

Alexander Alp tillhör kategorin i årets trupp som länge kunde försvinna helt ut ur matcherna, så var det inte direkt denna lördagseftermiddag på Jernvallen.

– Alp gör också en fantastiskt fin match och finns ju med bakom alla tre målen. Det är verkligen inte lätt att åka upp till Sandviken och tillverka tre mål.

Men det var ännu mer jobbinsatsen som gladde. Ta Suad Gruda som kom in, reste sig gång åp gång och bara skavde vidare. Tokkapad av Naeem Mohammed, men upp igen och nästan målskytt. Grymt inhopp av en riktig kämpe! 

Även Alp plussar faktiskt även han klart mest för hela lagets arbetsinsats. 

– Vi jobba hårt och sliter för varandra, stark laganda – jag är stolt över alla spelare i dag och att vi har klarat av den här långa förlustfria sviten. Vi har hittat rätt, säger Alp.

Men du måste vara nöjd med din egen match också?

– Ja, jag tycker att gör en bra match, finn ju med bakom 1–0, jag och Kevin hittade varandra bra i det läget bra. Sedan skapade jag straffen, som jag tycker är helt rätt dömd. Och så är det förstås alltid skönt att göra mål, nu var det ju dessutom spiken i kistan. 

Sandviken–Bissarna 1–3

Målen: 0–1 (9) Enoch Adu, 0–2 (52) Enis Ahmetovic, straff, 1–2 (71)  Emil Engqvist, 1–3 (77) Alexander Alp.

Rött kort: Naeem Mohammed (80).

Varningar, Sandviken: Ibat Younis.  NBIS: Jakob Bergman,  Enoch Adu.

Domare: Oscar Johnson.

Publik: 252.

Karta: Sandviken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!