Andersson hjälte för Köln i ödesmatchen

Köln hade kniven mot strupen i nedflyttningskvalet mot Holstein Kiel. Då klev svenske anfallaren Sebastian Andersson fram och blev tvåmålsskytt i 5–1-segern som innebar fortsatt spel i den tyska fotbollens högstadivision.

Sebastian Andersson, i vitt, blev tvåmålsskytt när Köln spelade sig kvar i Bundesliga. Arkivbild.

Fotboll2021-05-29 20:06

Köln vann dubbelmötet med sammanlagt 5–2.

Efter förlusten på hemmaplan med 0–1 var laget dock illa ute inför lördagens retur. Och de satte en rasande fart direkt. Efter bara 13 minuters spel ledde bortalaget med 3–1 och svenske Sebastian Andersson hade noterats för två av fullträffarna.

Den tidigare Norrköpingsspelaren slog till med huvudet två gånger om. Först på ett fint inlägg i den sjätte minuten, och sedan fick han god hjälp av både målvakt och försvarare när han nickade in 3–1 efter en hörna sju minuter senare.

Det hann bli 4–1 innan halvtid och slutresultatet fastställdes till 5–1 i den 84:e minuten.

Det innebär att bara Greuther Fürth och Bochum tar klivet upp till Bundesliga till nästa säsong, samtidigt som Schalke och Werder Bremen går i motsatt riktning.