Ännu ett nyförvärv för Bissarna

Nu presenterar Bissarna ytterligare ett nyförvärv. Det blir som väntat Fabian Derrick Kizito som var med på träningsmatchen förra helgen och som tränat med laget hela veckan. – Vi tycker Fabian sett intressant ut och hoppas att vi kan anpassa vårt spel lite så att han kan bli väldigt nyttig för oss under hösten, säger klubbchef Patrik Berglin till Bissarnas hemsida.

Fabian Kizito är spelklar för Bissarna mot Karlstad. Men om han får speltid återstår att se.

Fabian Kizito är spelklar för Bissarna mot Karlstad. Men om han får speltid återstår att se.

Foto: Patrik Enlund

Fotboll2019-08-02 15:32

Den ugandiske anfallaren Fabian Kizito har senast spelat i Nederländerna, han fyllde 29 år alldeles nyligen. Han har varit landslagsman för Uganda och gör i och med kontraktet med Bissarna en mindre comeback inom fotbollen efter ett längre uppehåll på grund av sjukdom.

Om Fabian Kizito är med i morgondagens bortamatch mot Karlstad är än så länge oklart. Han har, precis som gårdagens nyförvärv Cameron Hogg, ett EU-pass och har skolats i den holländska fotbollen.

– Vi är glada att välkomna Fabian. Han ger oss ett annat element till vårt anfallsspel. Han är en ren central forward som gillar att komma in bakom motståndaren. Han har en hög arbetsfrekvens och är taktiskt kunnig. Vi ser fram emot att se Fabian göra framsteg här i Nyköping, säger tränare Brian Clarhaut till klubbens hemsida.

Texten uppdateras under eftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!