Badade fontän - när första ligasegern på 30 år säkrades

Under torsdagskvällen säkrade engelska fotbollsklubben Liverpool sin första ligaseger på 30 år. Då firade lokalpolitikern Urban Granström(S), genom att bada fontän.

Ingen fotbollströja på den här bilden men under kvällen mot fredagen firade Urban Granström(S) sitt engelska fotbollslag Liverpools ligaseger i den lilla fontänen på Stora Torget.

Ingen fotbollströja på den här bilden men under kvällen mot fredagen firade Urban Granström(S) sitt engelska fotbollslag Liverpools ligaseger i den lilla fontänen på Stora Torget.

Foto: Jens Alvin

Fotboll2020-06-26 20:00

Det var under matchen mellan Chelsea mot Manchester City i den 30 omgången i Premier League. City behövde tappa poäng för att rivalen Liverpool skulle säkra sin första ligatitel på 30 år. Matchen slutade 2-1 och Liverpool var mästare.

Men det var inte bara i staden Liverpool man firade triumfen. I Nyköping valde lokalpolitikern Urban Granström (S) att fira segern genom att bada i en fontän. Granström har varit supporter till laget sen tidigt 80-tal och han var väldigt glad när slutsignalen gick.

– Det var otroligt skönt när det blev klart. Man har själv känt att det har varit klart länge i praktiken, så det blev en lättnad när det blev klart i teorin. Jag började följa Liverpool sen tidigt 80-tal och de var laget som man såg mest på tv. 

Senast Liverpool vann ligan var 1990 och nu 30 år senare är storlaget mästare igen.

– Jag såg tyvärr inte matchen men följde resultatet flitigt. Det har varit en lång väntan och man är otroligt glad att vi är mästare igen. 

I Nyköping är fotbollsintresset stort, med många klubbar i orten. Nyköpings BIS är de laget som spelar i den högsta divisionen(Division 1) av fotbollsklubbarna i Nyköping. Och att ha ett lag de högsta serierna i svensk fotboll hade varit en dröm för Urban Granström (S).

– Det viktigaste för fotbollen i Nyköping är bredden med många aktiva ungdomar. Det hade varit roligt med ett lag på den högsta nivån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!