Bissarna nära nyförvärv: ”Tar beslut inom 48 timmar”

Under helgens träningsmatch och på veckans träningar har Bissarna haft flera spelare på prov. Nu ska det avgöras vem eller vilka som skriver på för klubben. "Vi tar ett beslut inom 24-48 timmar för att vara förberedda för lördag", sa tränaren Brian Claurhaut efter onsdagens träning.

Cameron Hogg har gjort sin första match i Nyköpings BIS-målet.

Cameron Hogg har gjort sin första match i Nyköpings BIS-målet.

Foto: Patrik Enlund

Fotboll2019-07-31 21:33

Många nya ansikten har kommit och gått i Bissarna de senaste veckorna, än har klubben inte gjort klart med någon ny spelare. Men återstarten av division 1 norra närmar sig med stormsteg med match borta mot Karlstad BK på lördag. Med flera luckor i laget att fylla är ett eller flera nyförvärv inte långt borta.

– Vi har inget val, nu måste vi ta ett beslut. Vi har väntat till sista stund och har flugit hit killar från Holland och Los Angeles, säger Brian Clarhaut.

På onsdagens träning fanns målvakten Cameron Hogg på plats. Brian Clarhaut var själv och hämtade honom på Arlanda och körde direkt till träningen. Hogg flögs in från USA där han tidigare har spelat med San Diego States. Han är ursprungligen från Nya Zeeland men har också ett Österrikiskt pass.

– Vi behöver en målvakt och han har ett EU-pass vilket är viktigt, säger Brian Clarhaut.

Trots jetlagen var Cameron Hogg väldigt energisk, delaktig i spelet och gormade och styrde försvaret. Han fick beröm av målvaktstränaren Ninos Genc trots förutsättningarna.

Bissarna tappade flera spelare och sålde Jason Romero under sommaruppehållet. Om alla tapp ska ersättas är oklart. Men det blir åtminstone ett nyförvärv, och det snart.

Kommer ni skriva kontrakt med målvakten Cameron Hogg?

– Det handlar i slutändan om ekonomi och om vi vill ta ett beslut efter bara en träning där han är jetlaggad. Han är en intressant målvakt, säger Brian Clauhaut.

När signar ni med en ny spelare?

– Vi tar ett beslut inom 24-48 timmar.

Andra spelare som kan vara aktuella för Bissarna är anfallaren Fabian Kizito som varit med laget sedan träningsmatchen i helgen. På onsdagens träning dök också mittfältaren Kevin Kustovic upp. Han spelade förra säsongen med Västerås SK i division 1 och har den här säsongen varit utlånad till Enköping i division 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!