Bissarnas fina svit sprack i Linköping

Någon tolfte raka match utan förlust blev det inte för Bissarna. Det såg FC Linköping City till i serieavslutningen. 3-0 slutade mötet.

Försvararen Mathias Benker tyckte inte laget kom upp i den nivå man haft tidigare under hösten i serieavslutningen.

Fotboll2019-11-02 20:30

Bissarnas fina förlustfria svit blev alltså nästa tre månader lång. Den tionde augusti föll Bissarna borta mot Carlstad United med 1–2. Sedan radade laget upp elva raka matcher med poäng, sju segrar och fyra oavgjorda.

– Ja hösten är klart godkänd, säger mittbacken Mathias Benker.

Linköping, som fortfarande hade chans på kvalplats, såg dock till att sviten fick ett slut.

– Nej matchen var ingen höjdare. Vi kom inte upp i den standard vi haft tidigare under hösten, funderar Benker.

– Vi bjuder på lite enkla grejer, fortsätter han.

Framför allt under första halvlek var Linköping det bättre laget. Michael Morais kunde nicka in både ettan och tvåan. Det första målet efter hörna.

– Han är stor och stark och gör två fina mål.

Det blev aldrig någon riktig spets på Bissarnas anfall. Saknaden efter Enis Ahmetovic, Oscar Karlsson och Marcus Burman var stor. Det var egentligen bara Alexander Alp som lyckades skapa oreda hos hemmalaget.

– Linköping var det bättre laget. Det är svårt att komma upp i hundra procent när man inte har något att spela för, säger Benker.

I andra halvlek skapade Bissarna i alla fall en del chanser. Enoch Adu hoppade in och gav ny energi till Bissarna.

– Hade vi satt straffen så, påpekar Benker.

Marcus Enström spelade mycket snyggt fram Adu som krokades av en hemmaback. Alexander Alp slog dock straffen så att målvakten kunde rädda.

Enström, Oskar Wickman och nämnde Alp var Bissarnas mest framträdande spelare.

Karta: Linköping