Bråta allé laddar för framtiden

Solceller och laddstolpe för elbil vid varje fastighet. Det är nu verklighet för de boende vid Bråta allé.

Tina Olsson Sirén och Omid Persven vid den nyinstallerade laddboxen.

Tina Olsson Sirén och Omid Persven vid den nyinstallerade laddboxen.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa2020-05-31 04:45

Området vid Bråta allé började byggas 2016 och de sista bostadshusen i området håller på att färdigställas nu. I bostadsrättsföreningen Klinta allé 2 ingår 23 hus. 

– Vi började tidigt att med att se över hur vi kunde utveckla vår bostadsrättsförening, på lång och kort sikt. Där har det ingått att titta på både laddstolpar och solpaneler. Vad det ger oss för fördelar och även att vi har ett miljötänk, säger Omid Persven som är vice ordförande i föreningen.

Efter en tids arbete finns nu laddstolpar på plats vid varje hus och solpanelerna börjas monteras inom kort.

Föreningens ordförande Tina Olsson Sirén berättar att det handlar om en gemensam investering, där föreningen har höjt avgiften för att kunna finansiera projektet. Efter att styrelsen fick klartecken har det lagts många timmar på att hitta rätt leverantör av både laddstolpar och solceller.

– Vi har gjort en resa tillsammans, för att kunna genomföra projektet. Att ta in underlag och hitta den leverantör som kunde erbjuda enkelheten. För vi har inte all kompetens i styrelsen, säger Omid Persven.

Han råder de föreningar som funderar på laddstolpar och solceller att prata igenom frågan noga med föreningens medlemmar så att alla förstår nyttan med projektet. På så vis blir det enklare att komma överens.

– Att förankra idén är viktigt, för att få med alla. Och det kommer vara de som inte förstår, så det gäller att förklara. Ta dit leverantören som kan visa och svara på frågor, säger Omid Persven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!