Dubbla svenskmål i Reals utklassningsseger

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson stod för var sitt mål när Real Madrid körde över Espaynol med hela 8–1 på bortaplan.

Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson, här under en träning med svenska landslaget, gjorde var sitt mål när deras Real Madrid bortaslog Espanyol med 8–1. Arkivbild.

Fotboll2020-12-13 17:25

Hemmalaget reducerade till 1–3 i början på andra halvlek men upplevde sedan tio mardrömsminuter. Först gjorde Asllani 4–1 i den 53:e minuten, fem minuter senare blev Espanyols Marta Turmo Crespo utvisad och ytterligare fem minuter senare satte Sofia Jakobsson en rejäl spik i kistan med sitt 5–1-mål.

För Real Madrid var det femte raka segern i den spanska högstaligan och man klättrar upp på andraplats, en poäng bakom Granadilla efter elva omgångar. Den moraliska serieledaren är kanske ändå trean Barcelona som har vunnit alla sina matcher, men bara hunnit spela åtta matcher.

Asllanis mål var hennes nionde för säsongen och hon delar skytteligaledningen med Atlético Madrids brasilianska Ludmila.