Forsberg målskytt i Leipzigs kross

Emil Forsberg har öppnat målkontot för säsongen. Svensken slog till i Leipzigs övertygande 4–0-seger mot Stuttgart.

Emil Forsberg rinner igenom försvaret och sätter dit 2–0.

Fotboll2021-08-20 22:22

Leipzigs nye tränare Jesse Marsch fick en mardrömsstart när hans lag föll mot Mainz (0–1) i Bundesliga-premiären.

Men i hemmamatchen mot Stuttgart visade topplaget klass.

Dessutom fick Emil Forsberg öppna målskyttet för säsongen – blott 15 sekunder in i andra halvlek nätade den svenske stjärnan. Forsberg klackades fram i ett friläge av André Silva efter ett mönsteranfall och satte dit 2–0 till Leipzig.

Dominik Szoboszlai hade hunnit göra ledningsmålet i första halvlek. Den skadeförföljde 20-åringen bjöd på ett vackert nummer när han drämde till ett perfekt vristskott från utkanten av straffområdet.

Ungraren var inte färdig där. I andra halvlek blev han tvåmålsskytt efter att hans frispark från långt avstånd passerat samtliga spelare och borrat sig in i målvaktens bortre hörn.

André Silva gjorde sedan 4–0 på straff i den 64:e minuten.