– Ja, det är mycket att göra, det är bara vardagar här, säger David när vi äntligen får kontakt.
Han har varit igång rent fysiskt med sitt nya jobb som Club Secretary i Barnsley FC runt sex veckor. Egentligen började han tidigare men all ny administration runt Brexit ställde till. Och fortsätter att ställa till det för David och Barnsley eftersom klubben har en del internationella spelare.
– Brexit är inte kul, konstaterar David.
Trots att han innan varit på en hög nivå inom svensk fotboll, David var under ett och ett halvt år klubbchef i skånska Limhamn Bunkeflo (LB07), och sedan även suttit i klubbens styrelse så tycker han inte jobben går att jämföra.
– Varje detalj är så mycket viktigare här. Fotbollen betyder så mycket, det är liv och död, säger han.
Vad gör en Club Secretary, finns någon motsvarighet i Sverige?
– Översätter man blir det ju sekreterare, men det är inte alls det det handlar om. Det finns egentligen ingen motsvarighet i Sverige. Jag brukar säga att det är en blandning mellan vad Stefan Pettersson gör runt landslaget nu (landslagschef) och det Marcus Allbäck gjorde under Erik Hamréns tid (Player manager).
Kort kan man säga att Davids huvudjobb är att koordinera allt runt A-lagets matcher. Han har kontakt med motståndare, den egna ledarstaben. Även vid övergångar är det Davids uppgift att sköta logistiken.
Det går verkligen att påstå att David är lite av en spindel mitt i Barnsleys fotbollsverksamhet. Han jobbar egentligen mot alla från styrelse, VD till spelare och manager. Har även fyra personer under sig som arbetar ungefär med det som David gör.
Att arbetslivet i England är mer hierarkiskt har han lärt dig fort, men det är inte på det sätt som vi i Sverige har.
– Det är en annan tradition. Folk är väldigt artiga och respektfulla. Man måste lära sig det tänket, säger han.
Vart ligger Barnsley geografiskt?
– I södra Yorkshire mellan Sheffield och Leeds. Det är inte heller så långt till Manchester västerut.
Vad är Barnsely mest känt för, för en engelsman?
– Det är en gammal gruvstad. Under slutet av 1970-talet och början av 80-talet vid de stora gruvstrejkerna under Margret Thatchers tid var Barnsley i centrum.
David trivdes väldigt bra med sitt nya jobb på digitala fotbollsplattformen Gameinsight, där för övrigt Bissarnas förre tränare John Wall är chef för det operativa arbetet (COO). Och det är faktiskt lite Bissarna som ligger bakom att han nu har toppjobbet i England.
– Khaled El Ahmad är VD i Barnsley. Vi lärde känna varandra när han var klubbchef i Bissarna och jag samtidigt gjorde praktik där. Sedan gick vi skilda vägar. Men han gav förslag på mig men är noga med att påpeka att han sedan inte haft något med tillsättningen att göra. Jag blev intervjuad av andra personer, säger David.
Det var 2014 som han praktiserade hos Bissarna. Han hade då gjort klart sina studier i Mänskliga rättigheter vid Lunds universitet. David startade under sin tid i Nyköpingsklubben upp fleratalet av de CSR-projekt klubben sedan haft. Det med hjälp av Bissarnas nuvarande tränare Suad Gruda samt spelaren Alige Barrow, nu i TVSK.
– Fotbollsveckan Brandkärr, Stöttespelaren, Nattfotbollen. Jag vet inte vilka som finns kvar idag.
Den egna fotbollskarriären, som alltså började i Gnesta FF, avslutades tidigt.
– Jag spelade med Bissarnas juniorer och sedan i Stigtomta. Det sista var väl runt 2014 -15. Så jag var väl 24–25 år när jag slutade.
Barnsley FC har en säsong Premier League (PL), 1997/98, är annars en klubb med massor av säsonger på näst högsta nivå. Det är en också klubb med långa anor, den bildades redan 1887. Förra säsongen blev riktigt lyckad. Laget slutade på en fin femteplats och kvalade mot PL mot Swansea, tyvärr med förlust 1–2 över två matcher.
Årets säsong har laget startat skralt. I skrivande stund är laget näst. Och hade det inte varit för att bottenplacerade Derby fått minuspoäng för ekonomiska svårigheter hade laget legat sist.
Men säsongen är lång, endast 16 matcher av hela 46 har spelats. Så managern Marcus Schopp från Österrike har gott om tid på sig att vända det dåliga tabelläget.
Klubbens arena, Oakwell Stadium tar runt 20 000 åskådare.
– Den påminner lite om gamla Råsunda, säger David.
Finns det några andra svenskar i sådana positioner inom engelsk fotboll?
– Nej, vi är de två första.