Häcken tog bortaskalp – Irandust hjälte

Daleho Irandust har inget roligt år bakom sig. Men borta mot Norrköping blev 23-åringen stor hjälte för Häcken när han gjorde matchens enda mål.

Häcken firar segermålet mot Norrköping.

Fotboll2021-07-18 17:31

Mittfältaren blev inbytt i den 67:e minuten – fyra minuter senare vek Daleho Irandust in från en högerposition i straffområdet och placerade in ledningsmålet lågt intill stolpen.

– Tre poäng är tre poäng, och vi vinner med 1–0. Vi gör kanske inte den bästa matchen men vi vinner, säger målskytten.

Det är hans blott andra inhopp den här säsongen. Irandust har haft stora skadeproblem med en ljumske, som han opererades för i februari.

Han gjorde ett inhopp mot Varberg i maj, men har inte funnits med i Häckens trupp sedan dess.

Målet mot Norrköping betydde mycket.

– Det är extremt kul. Jag har längtat efter det här. Förra comebacken räknar jag inte ens som en riktig comeback, säger Irandust till Discovery plus.

– Det har varit en extremt lång tid från fotbollen och det här är allt för mig. Att göra det här, att komma tillbaks och avgöra matchen, det betyder allt.

Sedan nye tränaren Per-Mathias Högmo tog över Häcken har Hisingsklubben nu tagit tre raka segrar.

För Norrköpings del innebär resultatet den första förlusten på hemmaplan i allsvenskan den här säsongen. Niklas Bärkroth träffade stolpen i början på andra halvlek, och sedan sprang Ishaq Adbulrazak igenom i ett bra läge men chippade avslutet utanför.

Häckens försvarsveteran Martin Olsson åkte på ett rött kort i den 92:a minuten. Men gästerna kunde hålla undan trots allt och åka hem med tre poäng i bagaget.