Halvtidsledning blev bara en poäng för IFK Nyköping

I halvtid hade IFK Nyköping skaffat sig en ledning med 2-1 i mötet hemma mot Värmbol i division 3 mellersta Svealand herr.

IFK Nyköping spelade lika mot Värmbols FC

Fotboll2024-09-29 15:37

Men i andra halvlek vaknade bortalaget. Till slut blev det oavgjort i söndagens match, 4-4.

Gästande Värmbol startade matchen bäst och tog ledningen. Vedran Benca slog till, redan i 17:e minuten.

IFK Nyköping kvitterade till 1-1 i 25:e minuten, när Francisco Thomsson fick träff.

IFK Nyköping tog också ledningen i 36:e minuten, när Markus Holm slog till. I 55:e minuten slog Eldin Lugonja till, och kvitterade för Värmbol.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Eldin Lugonja träff ännu en gång och gav Värmbol ledningen.

Bara två minuter senare var det David Stenberg som såg till att IFK Nyköping kvitterade till 3-3.

I 71:a minuten gav Alexander Lott IFK Nyköping ledningen.

I den 75:e minuten blev Värmbols Ahmed Abdi Mahamud utvisad, och laget fick spela de sista 15 minuterna med en spelare mindre.

Med sju minuter kvar att spela kvitterade Värmbol genom Vedran Benca. Det fastställde slutresultatet till 4-4.

Det här var IFK Nyköpings sjätte oavgjorda match den här säsongen.

Med en omgång kvar är IFK Nyköping på femte plats i tabellen, medan Värmbol är på sjunde plats.

Motståndare i sista omgången för IFK Nyköping är ADAS United. Lagen möts söndag 6 oktober 13.00 på Mamre IP.