IK Tun har tackat ja till division 1-plats

IK Tun är klart för fotbollsettan. Efter en jättefin höst föll Enstabergalaget på målsnöret, men har tackat ja till en friplats.

IK Tun var på språng mot division 1 hela hösten, föll på mållinjen i sista omgången – men har fått en friplats.

IK Tun var på språng mot division 1 hela hösten, föll på mållinjen i sista omgången – men har fått en friplats.

Foto: Tomas Larsson

Fotboll2019-11-14 16:08

– Vi fick besked i går kväll och satte oss i en liten grupp i ett möte och efter att Henrik Björnfot (tränaren) ringde runt och förankrade detta även bland tjejerna så bestämde vi oss under torsdagen att vi skulle vara med, säger IK Tuns Börje Thunholm.

Inte minst många av de lite äldre och mera rutinerade spelarna var positiva.

– Det blir väldigt inspirerande att de får chansen att få göra ett par år i division 1 som de verkligen har kvaliteter för – och även för oss som håller på att jobba i klubben. Jag tycker att det för min del var glasklart, säger Börje.

Allsvenskt meriterade backen Amanda Johansson har anslutit.

– Vi har en bra blandad kompott med flera yngre duktiga spelare, en bred trupp också, säger Börje. 

Det blir även faktiskt överlag kortare resor till ettanlagen där Norrköpingslagen ska finnas med i gällande serieförslag, så det finns inspirerande uppgifter som Tyresö FF, Sörmlandsderbyn med Triangelns IK och Telge, E4-derbyn åt andra hållet mot IFK Norrköping, Smedby och Lindö.

– Jobbigaste resan blir nog mot Örebro (ÖSK Söder) och det blir ju mycket mindre än Upplandslagen. Vi behöver väl egentligen bara se till att någon kan bli speaker och några små detaljer till. Det mesta som Svenska fotbollförbundet kräver i sina förbundsserier fanns redan i år, säger Börje.

När undertecknad snackade med IK Tuns kapten, Lovisa Ederström, efter den sista matchen var det i alla bemärkelser surt att kröna en fantastisk höstsäsong med en lite svagare insats i sista omgången på ett regnvått Enstaberga IP.

– Ja, vi var lite sura över att vi inte fick testa våra vingar mot de lagen i division 1. Så spontant ska det här bli skitkul, säger Lovisa.

Genom träningsmatcher och de senaste åren i fotbollstvåan har Lovisa och de andra i Tun lärt känna motståndet nästa år och spelat jämnt med de flesta av lagen.

– Ska bli inspirerande, många har vi som sagt mött och passerat vår division 2-serie –  och så blir det några nya bekantskaper. Men jag tycker att vi generellt sett känner till de här lagen.

Med ett rutinerat garde och några rejäla yngre talanger finns det i division 1 att göra.

– Det tycker jag! Vi har tagit kliv hela tiden. Vi har en skön mix mellan äldre ganska skickliga och unga skickliga, en bra kombo –  helt klart en av våra styrkor. 

Men det kommer krävas en bra försäsong, påpekar Lovisa.

– Just nu är det bra med futsalen och att tävlingsmomentet finns där i gruppen, och flera av de yngre visar att de kommit en bra bit på vägen. Framåt våren kommer mera, fokus ligga på utomhusspelet i division 1. 

För kaptenen Lovisa Ederström och många med henne var det aldrig något snack om saken när det gäller att tacka ja till den.
För kaptenen Lovisa Ederström och många med henne var det aldrig något snack om saken när det gäller att tacka ja till den.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!