Järna tog kommandot från start mot Nyköping BK

Järna hade greppet från start i matchen i division 6 Södermanland sydöstra herr i fotboll mot Nyköping BK på lördagen.

Järna SK vann mot Nyköpings BK

Fotboll2023-04-29 16:29

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 5-1 (1-0) hemma på Ljungbackens IP.

- Det var en väl utförd match från vår sida. Nyköping kom ut heta i början av första och vi hade svårt att få igång vår speluppbyggnad. Men sista 75 dominerade vi både bollinnehav och match. Borde blivit lite större siffror men bra start på säsongen, kommenterade Järnas tränare Rein Laks Parik.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Järna tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Loke Pettersson Sellbrand. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick David Pettersson träff och ökade ledningen för Järna.

I 67:e minuten nätade David Pettersson på nytt, och gjorde 3-0.

I 75:e minuten ökade Filip Blomquist ledningen ytterligare.

Med åtta minuter kvar att spela reducerade Nyköping BK genom Ekrem Salihi. Fler mål än så blev det inte för Nyköping BK.

5-1-målet kom på övertid, när Loke Pettersson Sellbrand återigen slog till och gjorde mål. 5-1-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Järna är Nya Södertälje. Lagen möts fredag 5 maj 19.30 på Östertälje IP. Nyköping BK tar sig an Flen hemma söndag 7 maj 18.50.