Kane tände Tottenhams CL-hopp

Spänningen tätnar kring Premier Leagues sista Champions League-plats till nästa säsong. Tottenham tog chansen och vann sexpoängsmatchen mot Londonrivalen Arsenal med 3–0.

Tottenhams Harry Kane gjorde två mål mot Arsenal.

Fotboll2022-05-12 22:40

En poäng skiljer fjärdeplacerade Arsenal från femteplacerade Tottenham. Med två matcher kvar av säsongen har "Gunners" fortfarande Champions League-platsen i egna händer, men då måste det gå bättre än det gick mot Tottenham.

Motgångarna kom på löpande band för Arsenal. Redan efter tjugo minuters spel fick Harry Kane chansen från elva meter och skickade in 1–0.

Tio minuter senare fick Rob Holding sitt andra gula kort i matchen, och Arsenal fick fortsätta med tio man på planen.

Några minuter senare utökade Kane både sitt och Tottenhams målkonto när han nickade in 2–0 efter en hörna.

Trots ett ganska jämnt bollinnehav fick Arsenal inte till sitt spel och två minuter in i den andra halvleken skickade Son Heung-Min in matchavgörande 3–0.

Tottenhams två sista motståndare är Burnley (hemma) och Norwich (borta), medan Arsenal möter Newcastle (borta) och Everton (hemma).

Fakta: Striden om Champions League-platserna