Kimmich tystade Moskva – Real hämtade ikapp

Bayern Münchens Joshua Kimmich tystade Lokomotiv Moskvas tusentals åskådare på läktarplats i coronapandemin. Därefter var nog Real Madrids supportrar länge tysta framför tv-apparaterna, tills de fick se sitt lag hämta ikapp 0–2 till 2–2 efter en kvittering på stopptid borta mot Borussia Mönchengladbach i Champions League.

Lokomotiv Moskvas hemmasupportar under CL-matchen.

Fotboll2020-10-27 21:05

Det pratas mer och mer om en andra våg av coronaviruset och covid-19 i både Sverige och Europa. Samtidigt syns fler och fler åskådare på fotbollsarenor runt om på kontinenten.

Under Champions Leagues gruppspelsmöte mellan Lokomotiv Moskva och regerande mästarlaget Bayern München på RZD arena i Moskva syntes och hördes tusentals åskådare på läktarplats.

Majoriteten av dem tystades i den 79:e matchminuten när Bayerns tyske landslagsmittfältare Joshua Kimmich studsade upp bollen för en egen halvvolley och satte det avgörande 2–1-målet.

Bara segrar

Bortalaget, som hemmabesegrade spanska storlaget Atlético Madrid med 4–0 i premiären förra veckan, hade dessförinnan tagit ledningen i den 13:e minuten genom Leon Goretzka efter ett vackert anfall. Lokomotiv kvitterade till 1–1 genom Anton Mirantjuk i 70:e och hemmapubliken hoppades på en vändning, innan Kimmich satte det avgörande målet.

Bayern München leder därmed grupp A med maximala sex poäng efter två matcher. Lokomotiv Moskva är nästjumbo med en poäng, efter inledande 2–2 borta mot RB Salzburg. Senare under tisdagskvällen besegrade nya grupptvåan Atlético Madrid gruppjumbon Salzburg med 3–2 i den spanska huvudstaden.

Efter en överraskande 2–3-förlust hemma mot ukrainska Sjachtar Donetsk i förra veckan såg det länge illa ut för "Atlétis" antagonist Real Madrid borta mot tyska Borussia Mönchengladbach, där svenske Oscar Wendt satt på bänken matchen igenom.

Thuram junior dubbelmålade

Matchens kanske mest framträdande spelare Marcus Thuram, son till den franske försvarslegendaren Lilian Thuram som tog både VM- och EM-guld under sin aktiva karriär, hade gjort karriärens två första CL-mål och tagit hemmalaget till en 2–0-ledning i andra havlek.

Då vaknade Real, på klassiskt vis, sent omsider och utjämnade matchen på stopptid på ett publikfritt Borussia-Park.

Först reducerade Karim Benzema till 1–2 i 87:e minuten och sex minuter senare, i tredje tilläggsminuten, kvitterade Casemiro och räddade en poäng för storlaget.

I den andra matchen i grupp B spelade Sjachtar och italienska Inter 0–0. Donetsk är därmed kvar i gruppledning, på fyra poäng, före Mönchengladbach och Inter på två. Real Madrid är gruppjumbon på en poäng.