Lindahls Atlético utslaget mot Barcelona

Hedvig Lindahl och övriga i Atlético Madrid höll Barcelona stången i 80 minuter. Då klev Kheira Hamraoui fram för fjolårsfinalisten i Champions League och avgjorde med matchens enda mål. Barcelona är därmed klart för semifinal mot Wolfsburg.

Hedvig Lindahls Altético Madrid förlorade med uddamålet mot Barcelona.

Hedvig Lindahls Altético Madrid förlorade med uddamålet mot Barcelona.

Foto: Javier Soriano

Fotboll2020-08-21 20:10

Det var av flera skäl som Atlético Madrid gick in i Champions League-slutspelet som klar underdog mot Barcelona. Inte nog med att det var den spanska mästarklubben och fjolårets finallag i turneringen som stod på andra sidan planen inför kvällens kvartsfinal i spanska Bilbao.

"Rojiblancas", som laget från den spanska huvudstaden kallas, hade dessutom enorma störningsmoment inför mötet i form av fem bekräftade coronafall i laget.

Därför var det inte helt oväntat att Barcelona kontrollerade matchbilden och hade ett klart övertag sett till bollinnehavet – men särskilt många heta målchanser skapades inte.

Atlético Madrid, med Hedvig Lindahl mellan stolparna, stod länge emot Barcelonas tryck – men i den 80:e minuten tvingades den svenska landslagsmålvakten kapitulera.

I sin första tävlingsmatch för Atlético överlistades Lindahl av den franska mittfältaren Kheira Hamraoui som efter ett inlägg från norskan Caroline Graham Hansen tryckte bollen lågt in i nät.

Fler mål i matchen blev det inte och därmed är det slutspelat för den spanska ligatvåan Atlético Madrid i Champions League den här säsongen.

För Barcelona väntar nu Fridolina Rolfös Wolfsburg i semifinalen den 25 augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!