Malmö vann toppmötet efter snabba mål

Malmö FF vann toppmötet med Häcken (2–1) efter två snabba mål. Häcken fick jaga men nådde aldrig fram.
–Vi vann rättvist. Vi var det bästa laget, säger Malmös Anders Christiansen efter segern.

Malmös Anel Ahmedhodzic jublar efter 0-1 målet under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Häcken och Malmö.

Fotboll2021-04-18 18:26

Det var två toppkandidater som drabbade samman på Bravida arena. Förra årets mästare mot en av årets utmanare om titeln, Häcken.

Malmö tog ledningen redan efter åtta minuter på en andraboll efter hörna. Anders Christiansen uppfattade en vinkande fri Anel Ahmedhodzic i bortre delen av straffområdet. Ahmedhodzic kunde omarkerad sätta huvudet till och bollen seglade in bakom Häckens Pontus Dahlberg.

– Om man vill göra mål måste man stanna kvar i boxen. Jag kunde nicka in den från en svår vinkel, säger en nöjd målskytt.

Möter på volley

Tio minuter senare var det dags igen när Jonas Knudsen långt ner på vänsterkanten slog ett inlägg in i Häckens box där Sören Rieks mötte på volley.

– Men det sätt vi spelar på i första halvlek ska vi ha gjort 3–0 och stängt matchen redan där, säger Malmös Anders Christiansen.

Försökte skapa kaos

Men Häcken ville annat.

– I halvlek bestämde vi oss fört att gå upp en nivå. Vi måste skapa kaos, det var vår enda chans, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Och det gav resultat. Drygt fem minuter i halvleken, efter en snabb omställning, kunde Godswill Ekpolo chippa in bollen till ivorianen Bénie Traore som i straffområdet slog den förbi Marko Johansson i Malmömålet. Hans första allsvenska mål.

Jakten på kvittering

Och för Häcken började nu jakten på en kvittering. De pressade Malmö högt och tog allt mer över spelet. Malmö försökte dra ner tempot och spela på kontringar. Häcken fick till några lägen men det var aldrig riktigt nära.

I stället skulle Anders Christiansen definitivt kunnat stänga matchen när han fick ett friläge några minuter före slutet. Men han lyckades slå bollen utanför.

– Den gör lite ont. Jag fick lite för mycket tid, kanske. Den ska så klart vara inne, erkänner han.

Det blev en hård match med mycket närkamper. Sammanlagt delade domaren Glenn Nyberg ut sju varningar.

– Malmö vann rättvist. Vi har inte varit upp i det tempot i år. Vi kämpade med att nå deras nivå, analyserar Alm.

Fantastisk start

Malmö har nu satt tonen för säsongen.

– Vi har fått en fantastisk start på säsongen med sex poäng efter två svåra matcher, summerar Malmös danske tränare Jon Dahl Thomasson.

Häckens andra raka förlust innebär att de redan efter två omgångar ligger sex poäng efter Malmö FF. Det kommer att blir tufft för Hisingslaget att vara med i toppstriden.

– Vi står utan poäng och vi har absolut inget i världen att skylla på, säger Andreas Alm.