Müller gör comeback i landslaget

Thomas Müller är tillbaka i det tyska landslaget. 31-åringen finns med i truppen till sommarens fotbolls-EM.
–Utvecklingen har inte gått så bra som vi ville, säger förbundskapten Joachim Löw.

Thomas Müller. Arkivbild.

Thomas Müller. Arkivbild.

Foto: Andreas Gebert AP/TT

Fotboll2021-05-19 13:14

Efter VM-fiaskot 2018 och den fortsatta kräftgången i Nations League tog förbundskapten Joachim Löw till drastiska metoder för att vända utvecklingen.

Något som resulterade i att veterantrion Mats Hummels, Jerome Boateng och Thomas Müller petades för gott.

– Nu måste vi ändra kurs för framtiden. 2019 blir en nystart för det tyska landslaget, sade Löw då.

Müller, en av VM-historiens främste målskyttar, rasade efter beskedet.

– Jag blev självklart överraskad. Jag ifrågasätter inte att en förbundskapten tar beslut, men ju mer jag tänker på det desto argare blir jag, sade han i en video som publicerades på Twitter.

Duon uttagen

31-åringen har därefter sagt att han inte har något intresse av att återvända till landslaget.

Men efter fortsatt fina prestationer i Bayern München har Löw ändrat sig. När landslagstruppen till EM presenterades under onsdagen fanns både Müller och Mats Hummels med.

– Utvecklingen har inte gått så bra som vi ville och de gjorde båda en stark säsong så vi tog tillbaka dem, säger Löw på en presskonferens.

Jerome Boateng lämnas fortsatt utanför landslaget.

– Jag har den största respekten, han har uppnått otroligt mycket för Tyskland. Vi hade dock spelare som gjort ett bra jobb i försvaret. Därför bestämde vi oss för att ta tillbaka Mats, men inte Jerome Boateng, säger Löw.

Sista mästerskapet

Mästerskapet blir Joachim Löws sista innan han tackar för sig som förbundskapten.

– Glädjen är enorm. Vi närmar oss mästerskapet med full motivation och positivitet och kommer att göra en fantastisk turnering.

Dortmunds Marco Reus var uttagen till EM, men har själv valt att tacka nej till mästerskapet. Stjärnmålvakten Marc-André ter Stegen tvingas också lämna återbud på grund av en knäoperation.

”Jag bestämde mig tillsammans med det medicinska teamet från klubben att göra en knäoperation. Jag är mycket ledsen att jag därför inte kommer att spela EM i sommar med Tyskland", skriver han på Instagram.

Fakta: Tysklands EM-trupp

Målvakter: Bernd Leno, Manuel Neuer, Kevin Trapp.

Försvarare: Matthias Ginter, Robin Gosens, Christian Günter, Marcel Halstenberg, Mats Hummels, Lukas Klostermann, Robin Koch, Antonio Rüdiger, Niklas Süle.

Mittfältare och anfallare: Emre Can, Serge Gnabry, Leon Goretzka, İlkay Gündoğan, Kai Havertz, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Toni Kroos, Thomas Müller, Jamal Musiala, Florian Neuhaus, Leroy Sané, Kevin Volland, Timo Werner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!