Optimistiskt Runtuna spänner bågen

Runtuna IK andas optimism. "Jag skulle inte vilja byta trupp med något annat lokalt lag", säger nye tränaren Pontus Holmström.

Pontus Holmström (högst av de gulblå spelarna) har mött Runtuna i egenskap av spelare. Kommande säsong är han lagets huvudtränare – och siktet är inställt på övre halvan.

Pontus Holmström (högst av de gulblå spelarna) har mött Runtuna i egenskap av spelare. Kommande säsong är han lagets huvudtränare – och siktet är inställt på övre halvan.

Foto: Tomas Larsson

Fotboll2019-11-19 19:00

Pontus har redan lockat över ett par spelare från sin tidigare klubb Oxelösunds IK. Målvakten Max Widegren, backen Albin Jonsson Dahlberg samt mittfältarna Simon Creutz och Axel Frank.
– Vi har runt 18 man helt klara och ett gäng till på gång, både utifrån och från säsongens trupp. Vi kommer ha ett bra lag där jag inte kommer att kunna skylla på truppen, säger Pontus, som hittills inte har några klara tapp att rapportera om.
– Det är några stycken som inte riktigt har bestämt sig än med tanke på deras situation med familj eller jobb, fortsätter han.
Han hymlar inte med att Runtuna – många gånger ett lindansarlag i "fyran" – siktar på övre halvan i Sörmlandsfyran 2020.
– Jag är jättenöjd med åldersfördelningen i truppen. Det finns både talang och rutin, framför allt många spelare med offensiva spetsegenskaper. Och med den här truppen kommer vi att kunna spela olika typer av spel.
Och hur blir det klubblegendaren, 44 år unge Fredrik "Berra" Berggren?
– Han har varit med på träningarna och var även på upptaktsträffen. Han har inte sagt ja till mig än men vi vill så klart ha honom kvar här. 
Den nye huvudtränaren är redan nu, i det beryktade mörka november, klart inspirerad inför vad som komma skall.
– Helst skulle jag redan nu vilja köra fem pass i veckan, haha. Det här kommer att bli skitbra.
På önskelistan står vad han själv benämner som en chefsback. 
– Lite beroende på de frågetecken vi fortfarande har, avslutar Runtunatränaren. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!