Robban stannar och siktar framåt

Det blev bara ett år i division 3 för Hargs BK. Tränare Robert Andersson blir dock kvar. Han har planerna för ett återtåg klar.

Innan tränaruppdraget i Harg var Robert assisterande tränare i Bissarna.

Innan tränaruppdraget i Harg var Robert assisterande tränare i Bissarna.

Foto: Jens Alvin

Fotboll2019-10-17 14:00

Säsongen i division 3 startade riktigt bra. Hargs BK låg till och med i serieledning någon vecka tidigt på försommaren. Men sedan föll laget tillbaka vartefter.

– Att gå från serieledning och bara rasa rakt igenom var ganska tungt, konstaterar HBK-tränaren Robert "Robban" Andersson.

– Men man förstod varför rätt fort, fortsätter han.

Att fem spelare försvann under säsongen gjorde truppen tunn och skadekänslig.

– Sedan var vi inte förberedda för division 3, varken vid sidan av plan eller på plan. Vi vann egentligen division 4 på individuella prestationer. Det räckte inte i trean när man mötte spelare som varit i allsvenskan.

Men ur en aspekt tycker Hargstränaren att det inte gör så mycket att laget trillade ur. Det finns ett antal lovande juniorer i klubben på väg upp. De kan bara må bra av ett läroår i fyran först.

Robban själv blir kvar. Han skrev ett rakt tvåårsavtal inför säsongen.

– Och de har inte sparkat mig än, skämtar han.

Däremot är det klart att assisterande tränare Ola Törnberg tackar för sig. Robban säger sig jobba på att knyta upp några tänkbara ersättare.

– Hoppas det ska vara klart om några veckor.

I november kommer även tänkbara förvärv att bjudas in till provträning. Vilka som blir kvar och vilka som inte blir det ur årets trupp är ännu oklart.

– Så om vi kommer att ha som målsättning att ta steget upp igen har lite med vilka spelare som blir kvar. Får vi behålla hela truppen kan vi definitivt ta oss tillbaka igen.

Karta: Hargs BK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!