Rolfö: "Vill inte gå in på vad det handlar om"

Fridolina Rolfö och hennes Barcelona vann med klara 4–1 borta mot Rosengård i Champions League. Tidigare under dagen kom beskedet att 28-åringen inte är uttagen till årets sista landskamp mot Australien.
–Jag vill inte gå in på vad det handlar om, men det är ett beslut som vi har kommit fram till tillsammans, säger hon.

Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö, till höger, rycker förbi Rosengårds Mimmi Larsson i Champions League-mötet på Malmö IP. Barcelona vann med 4–1.

Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö, till höger, rycker förbi Rosengårds Mimmi Larsson i Champions League-mötet på Malmö IP. Barcelona vann med 4–1.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2022-10-27 21:35

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson valde att inte ta ut Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö till årets sista landskamp borta mot Australien den 12 november. Han vill testa nya spelare på positionen, men sade att han hade resonerat annorlunda om det hade rört sig om en tävlingsmatch.

– Det är mellan henne och mig, men vi har en bra dialog. Det är mitt beslut, sade Gerhardsson när han fick en fråga om hur Rolfö reagerade på petningen.

"Ett beslut vi tagit"

Efter 4–1-segern mot Rosengård på Malmö IP vill Rolfö helst inte prata om landslaget.

– Det har vi haft en diskussion om och det är ett beslut vi har tagit, säger hon.

Hon får frågan om det var hon som ville stanna hemma.

– Ingen kommentar till det, säger Rolfö.

Rolfö var nöjd med ett bra resultat mot Rosengård.

– Vi möter ett bra Rosengård. De ligger väldigt kompakt, det var väldigt svårt att hitta ytorna. Men jag tycker att det luckrades upp i andra halvlek, säger Rolfö, som spelade fram till Aitana Bonmatís ledningsmål i den 30:e minuten.

Drygt 4 800 åskådare var på plats Malmö IP. Bland annat familj och släkt till Fridolina Rolfö.

– Det gav jättemycket energi. Det var fantastiska fans och jag kände support även om jag inte tillhör hemmalaget, säger Rolfö.

"Två helt olika fotbollslag"

Barcelona har två raka segrar i Champions League. I premiären blev det hela 9–0 hemma mot Benfica. Rosengård föll i sin premiär borta mot Bayern München med 1–2.

– Benfica var mer spelande och stod högt på oss. Rosengård valde att backa hem och ligga kompakt. Det är två helt olika fotbollslag sett till hur de valde att agera mot oss, säger Fridolina Rolfö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!