Sagvan redo att leda TVSK till division 2

Först vinnare, sedan förlorare. Till sist vinnare igen. TVSK är i förarsätet inför kvalreturen som med all pålagd bränsle i veckan lär bli extra hett.

Veteranen Sagvan Abdulsatar får en central roll när hans Trosa Vagnhärad ska försöka förvalta sitt 2–1-övertag i kvalreturen mot IFK Aspudden-Tellus. Division 2-spel nästa år ligger i potten.

Veteranen Sagvan Abdulsatar får en central roll när hans Trosa Vagnhärad ska försöka förvalta sitt 2–1-övertag i kvalreturen mot IFK Aspudden-Tellus. Division 2-spel nästa år ligger i potten.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-25 17:10

Mittfältsmotorn Sagvan Abdulsatar och hans Trosa Vagnhärad har 2–1 att gå på inför lördagens returmatch borta mot IFK Aspudden-Tellus. Men det har alltså varit en minst sagt turbulent vecka där TVSK först fråntogs kvalsegern i första instans. Det för att ha använt en spelare som varit utvisad i kvalomgången innan. Dagen efter fick laget tillbaka sin seger i nästa rättsinstans hos Svenska Fotbollsförbundet.

Där står parterna idag. Matchen kommer att spelas med resultatet 2-1 till TVSK. Men motståndarna har två veckor på sig att överklaga det senaste beslutet till Riksidrottsnämnden. Sista ordet eller beslutet i frågan kan därmed inte vara sagt.

– Klart det som hänt i veckan påverkat. Men för vår del är det utagerat. Vi behöver fortfarande göra en bra prestation på plan. Det är det som ligger i våra händer, säger Sagvan.

Han tror visst att spelarna i Aspudden-Tellus kommer att vara mer än upp över öronen taggade efter det som hänt i veckan. Under fredagen framställdes det i sociala medier som att det var TVSK själva som var boven bakom det som hänt.

– Så kanske det blir. Men vi har rutinerade spelare som varit med tidigare.

Sagvan är både nöjd och inte nöjd med själva spelet i första mötet.  

– En bra match av oss men vi är lite besvikna över att vi inte kunde hålla nollan, säger lagkaptenen.
Han upplevde division 2-motståndet som ett mer homogent lag – med betoning på just lag – jämfört med FBK Karlstad som stod för motståndet i den första kvalomgången. 
– Karlstad hade mer spets men Aspudden är ett lag som springer hela tiden och som aldrig viker ner sig.
Något särskilt att se upp med inför returen?
– Lag som kommer från en högre division är bättre på att utnyttja dina misstag. Så det gäller att inte bjuda på något och vara disciplinerade hela vägen. 
Han ser en hel del som talar för TVSK utöver det faktiska 2–1-resultatet.
– Vi har mer rutin än vad de har – spelare som är trygga i spelet och situationen. Vi är starka både i luftrummet, på fasta situationer och med fötterna. Och det är Aspudden som har all press på sig.
Den stundtals hårt skadedrabbade mittfältaren, som fyller 34 nästa år,  vill just nu inte säga alltför mycket om hur han ställer sig till eventuellt division 2-spel 2020.
– Vi får se hur det blir. Jag trivs riktigt bra här och ser det som ett sätt att betala tillbaka till klubben för det välkomnande jag fått, säger Abdulsatar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!