Tre påskrifter - stort intresse för Björklund

Tre viktiga spelare har förlängt med Trosa Vagnhärads SK. Klubben hoppas även att målkungen Marcus Björklund fortätter. Men även NBIS visar intresse.

Joel Scherman, en av tre spelare från TVSK:s fjolårstrupp som nu är klar för spel även 2020.

Joel Scherman, en av tre spelare från TVSK:s fjolårstrupp som nu är klar för spel även 2020.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-11-27 12:30

Sedan tidigare har Trosa Vagnhärads SK gjort klart med tre mycket viktiga och rutinerade spelare till division 2-säsongen 2020. Det rör sig om David Durmaz, Robert Massi och Rabi Elia, alla med stor erfarenhet av spel på hög nivå i Sverige. Elia kommer dessutom att fungera som assisterande tränare till Jonatan Hansson som stannar på huvudtränarposten även nästa säsong.

Nu är även trion Teddy Wallin, Joel Scherman och Jonathan Bergstedt klara för kommande säsong.

– Jättekul att Teddy fortsätter. Han har en bra mentalitet och gör alltid sitt yttersta, säger vice ordförande Svante Scherman och påpekar också att Wallin dessutom är en lokal kille.

– Vi jobbar hårt med att försöka få tillbaka sådana killar.

Joel Scherman är också Trosakille i grunden. Kom tillbaka till TVSK från Värmbol i somras.

– Så han har division 2-rutin, konstaterar Scherman.

Målvakten Jonathan Bergstedt lånades in akut från Värmbol under sommaren när Mikael Lindgren blev skadad. In kom även målvakten Johannes Gelo från Södertälje.

– Jonathan var inte förstemålvakt från början. Men ju längre tiden gick desto mer klart blev det att han var det, säger Scherman.

Bergstedt stod sedan hela hösten och även i de fyra lyckosamma kvalmatcherna. Nu är han klar för en fortsättning.

– Under hösten tränade han med oss en dag i veckan annars med Värmbol. Men nu är han på väg att flytta hit.

Klubben hoppas så klart även att Marcus Björklund ska bli kvar. Men med 26 gjorda mål säsongen som gick är han intressant på många håll. Bland intressenterna finns Bissarna Fotboll.

– Vi har haft en inledande kontakt. Men för våran del ligger det lite i hans eget intresse. Vill han satsa? I så fall vill vi se honom i vår miljö först, säger Bissarnas klubbchef Patrik Berglin.

Björklund har inte varit med på några av Bissarnas provträningar. Dessa är nu över. Nye tränaren Jan Melle drar igång träningen igen 21 januari nästa år.

TVSK säger sig haft en bra dialog med skyttekung Björklund efter säsongen.

– Vi har kommit långt i diskussionerna. Tror det vore väldigt bra för honom att få ett år i division 2. En del i att han har utvecklats den här säsongen är den omgivningen han har haft här, säger Svante Scherman.

Mittfältsveteranen Sagvan Abdulsatar har ryktesvägen sagts vara tveksam till en fortsättning. Men han har inte lämnat negativt besked.

– Han funderar fortfarande, säger Scherman. 

Skyttekungen Marcus Björklunds framfart under 2019 har skapat intresse.
Skyttekungen Marcus Björklunds framfart under 2019 har skapat intresse.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!