Tun spetsar till sin trupp - Amanda klar

Amanda Johansson skulle ha spelat futsal för IK Tun i vintras, men så blev inte fallet. Nu är hon klar för en hel säsong med laget.

Amanda Johansson (på bilden i Hammarbus matchtröja från 2017) är klar för spel i en annan grön tröja - nämligen IK Tuns.

Amanda Johansson (på bilden i Hammarbus matchtröja från 2017) är klar för spel i en annan grön tröja - nämligen IK Tuns.

Foto: Mikael Andersson

Fotboll2019-10-02 11:59

Tun hade nästan en division 1-plats i sina händer då de i helgen förlorade mot Hallsberg i årets sista seriematch med 0-4 och slutade under uppflyttningsstrecket.

Men skam den som ger sig. Nu blickar man framåt i stället. Snart startar RFL (regionala fotbollsligan) – tjejerna får bara ett par veckors vila innan träningen startar igen, RFL startar i november – och så väntar en ny utesäsong.

Därför kom Amanda Johanssons kontraktskrivning som en glad överraskning.

– Det är jäkligt roligt.  Hon blir en klar spets i truppen. Det är inte så ofta allsvenskt meriterade spelare flyttar tillbaka till Nyköping efter att de lämnat stan, säger assisterande tränaren Andreas Pettersson.

Amanda, vars tidigare Nyköpingsklubb var IFK, gick först till Sirius, sedan allsvenska Hammarby för att i fjol spela för Södersnäckorna i division 1.

Den meriterade backen skulle ha spelat för Tun i Nyköping futsal cup i vintras, men när den ställdes in så blev det ingen medverkan i klubben.

– Hon pluggade i Stockholm (till polis, vår anmärkning) så det var aldrig aktuellt att Amanda skulle spela för oss under utesäsongen, kanske efter sommaren då, men det blev inte av. Men nu ska hon flytta hem till Nyköping och gå aspirantutbildningen här så då kontaktade hon oss igen, säger Andreas.

Och på den vägen är det.

Vad kommer Amanda betyda för laget?

– Dels en hel del erfarenhet från de högre divisionerna, sen är hon en duktig fotbollsspelare också. Hon är rapp och har en jäkla vinnarskalle. Hon kommer att vara bra för de yngre spelarna. 

Andreas säger att bara hennes närvaro i laget kommer att göra att konkurrensen höjs på träningarna och att alla kommer att höja sin nivå med henne.

Hur känns det så här några dagar efter helgens förlust?

– Det hade varit väldigt roligt att vinna serien, speciellt med tanke på att vi snubblade på mållinjen, men vi har något vi kan bygga vidare på. Mixen mellan lite äldre och unga spelare är jäkligt intressant.

Henrik Björnfot och Andreas blir kvar i tränartrojkan, enbart Mia Johansson är tveksam till en fortsättning men ska lämna besked i helgen.

– Annars kommer truppen och staben vara intakt till nästa säsong vad jag vet. Det är bra. Vi har en bra stämning i laget och jobbar bra ihop. 

Några fler spelare på ingång?

– Vi har inte börjat rycka något i några trådar, dessutom är vi ganska nöjda med truppen som den är, säger Andreas Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!