Tungt för Eskilstuna Babylon - Runtuna bröt fina vinstsviten

Eskilstuna Babylon har haft en stark period i division 5 Södermanland herr i fotboll och inför matchen borta mot Runtuna hade laget tagit fem raka segrar.

Runtuna IK spelade lika mot Eskilstuna Babylon IF

Runtuna IK spelade lika mot Eskilstuna Babylon IF

Foto: Montage

Fotboll2022-08-17 20:56

På onsdagen tog det stopp och matchen på Runavallen slutade 2-2 (0-2). Det var första poängförlusten sedan den 9 juni för Eskilstuna Babylon.

- Det var en tuff match på en smal och hård plan mot ett fysiskt starkt Runtuna. Vi tog ledningen både en och två gånger i första halvlek, men då blev även vi lite nonchalanta och slutade spela vårt egna spel och bjöd in dem innan halvtid. I andra halvlek fick de en frispark utanför vårt straffområde som touchade vår mur och ställde vår unga debutant Johan Danha i målet. 2-2-målet kom efter en fin vändning och hårt inspel längs backen som deras anfallare nådde före våra spelare och la in den på ett tillslag. Vi försökte forcera sista kvarten och skapade en del chanser, men bollen vill inte in, tyckte Eskilstuna Babylons tränare Karle Slewa, efter matchen.

Eskilstuna Babylon hade ledningen i halvtid med 2-0, men i andra halvlek kom Runtuna mer in i matchen, och fixade till slut ett oavgjort resultat.

Eskilstuna Babylon började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Rami Oraha till.

Laget gjorde också 0-2 strax före halvtidsvilan, på nytt genom Rami Oraha. I 65:e minuten nätade Albin Jonsson Dahlberg, och reducerade åt Runtuna.

I 71:a minuten kvitterade Anders Jernér för Runtuna. Det fastställde slutresultatet till 2-2.

Runtuna har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Eskilstuna Babylon har fyra vinster och en oavgjord. Det här var Runtunas tredje oavgjorda match den här säsongen.

Runtuna ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Eskilstuna Babylon ligger på första plats.

I nästa omgång har Runtuna BK Sport borta på Ekängens IP, fredag 26 augusti 19.00. Eskilstuna Babylon spelar borta mot Hälleforsnäs söndag 21 augusti 17.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!