TVSK utan press i sista kvalet

"Jag hoppas på 2-0" säger Robert Massi inför lördagens stora hemmamatch. "Vi ska i varje fall inte släppa in några mål" fortsätter TVSK-mittfältaren.

Robert Massi tycker inte att TVSK ska känna någon press inför kvalmatchen mot lördag.

Robert Massi tycker inte att TVSK ska känna någon press inför kvalmatchen mot lördag.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-18 20:38

Under lördagen kan Trosa Vagnhärads SK ta ett kliv till upp mot division 2.  Den andra dubbelkvalmötet startar på hemmaplan och IFK Aspudden Tellus står för motståndet. Helgen efter blir det retur på Aspuddens IP.

– Det är de som har pressen på sig. Vi har inget att förlora. De låg i botten av division 2 medan vi var ett topplag i trean, säger Robert Massi.

Mittfältaren kom till klubben 2016. Dessförinnan hade han spelat med AFC United i Superettan och gjort tre allsvenska säsonger med Syrianska. Att han sedan valde TVSk berodde på vänskap.

– Jag kände personer som spelade i laget. Jag och AFC kom inte överens om ett nytt kontrakt så jag höll igång lite själv. När TVSK ringde mig i mars så tänkte jag att det var ett perfekt sätt att fortsätta hålla igång. Kroppen kändes bra så jag hade ångrat om jag slutat för tidigt.

Just den första säsongen var en av de bättre för TVSK i trean. De slutade på tredjeplats precis under kvalstrecket. Sedan hade de två tunga år.

– Ja, ifjol var jag inte med så mycket. Jag bröt lilltån och var borta under hela våren, vi hade lite skador då under hela säsongen på nyckelspelare, säger Robert.

Vad har gjort er så starka i år?

– Vi har haft ett bra lag, många känner varandra väl, vi är uppvuxna tillsammans i Nyköping eller Södertälje. Det är det som gjort laget är så bra.

Nu väntar alltså två matcher mot IFK Aspudden Tellus som kommer från division 2. Två vinster och TVSK byter plats med dem till nästa säsong.

– Vi har inte så bra koll på dem, men vi har en del idéer hur vi ska spela. De första tio minuter avgör lite. Vi får se om de sjunker tillbaka och satsar på kontringar eller hur de gör.

Om det nu blir spel i division 2 nästa år, kommer du att fortsätta?

– Allt beror på hur kroppen känns men ja, jag skulle vilja fortsätta. Men sen är det ett stort steg att ta från division 3 till division 2. Ett av de största. TVSK är en familjärklubb men om man vill spela högre upp så krävs det en ordentlig insats av klubben, men även av kommunen. Det krävs mer arbete organisationsmässigt och spelmässigt. För ska man spela i division 2 så ska man inte bara se det som en bonus utan faktiskt försöka etablera sig där. För åker man ur så tar det några år innan man är tillbaka igen.

Laget är i stort sett intakt från senast förutom Alige Barrow som är avstängd efter ett rött kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!