TVSK:s juridiska kvalmatch inte över

På plan gjorde TVSK sitt och kvalade sig till division 2. Den juridiska matchen ser ut att fortsätta då motståndarna överklagat igen.

Det är TVSK-mittfältaren Alige Barrows medverkan i den första kvalmatchen mot Aspudden som är bakgrunden till juridikmatchen.

Det är TVSK-mittfältaren Alige Barrows medverkan i den första kvalmatchen mot Aspudden som är bakgrunden till juridikmatchen.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-11-07 17:30

Trosa Vagnhärads SK en perfekt kvalserie. Slog först ut division 3-kollegan FBK Karlstad i två matcher, 1–1 borta och 4–2 hemma på Häradsvallen. 

I det andra och avgörande kvalsteget slog sedan TVSK division 2-laget IFK Aspudden-Tellus hemma med 2–1. Föll sedan borta med 3–4. TVSK knep dock platsen till division 2 på fler gjorda bortamål.

Mellan de två sista matcherna pågick dock en juridisk match i två olika instanser. Aspudden protesterade mot att TVSK använt sig av mittfältaren Alige Barrow i första mötet trots att han blivit utvisad i andra matchen mot Karlstad. Disciplinnämnden på Fotbollsförbundet gav Aspudden rätt och ändrade matchresultatet till 0–3. TVSK överklagade i sin tur direkt till Överklagandenämnden som upphävde protesten och gav TVSK 2–1-segern tillbaka. Klubben hade fått besked av förbundet om att Barrow kunde spela.

Med de förutsättningarna spelades den andra matchen i Stockholm.

Aspudden hade dock 14 dagar på sig att i sin tur överklaga det sista och gällande beslutet till den högsta juridiska instansen, Riksidrottsnämnden (RIN).

Och nu verkar det som att den juridiska matchen kommer att gå vidare trots att säsongen på plan är över.

– Vi har fått uppgift om att de överklagat. Dock inte hört något direkt från RIN, skriver TVSK:s vice ordförande Svante Scherman i ett sms till SN-sporten.

Han är inte förvånad över att Aspudden gått vidare. Det hade företrädare för Stockholmsklubben tydligt deklarerat efter sista matchen att de skulle göra.

Karta: Vagnhärad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!