Vd:n avledde protest – träffade fans på puben

Manchester United-supportrar planerade för en protest utanför vd:n Richard Arnolds hus. Då gick Arnold ut och träffade fansen på sin lokala pub i stället.

Manchester United-supportrar. Arkivbild.

Manchester United-supportrar. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2022-06-19 12:01

Arnold upptäckte att supportrarna träffats på puben och beslöt sig i stället för att gå och möta dem, skriver BBC.

Uniteds vd ska ha fångats på film där han berättade att klubben "bränt" omkring 12 miljarder svenska kronor på nyförvärv de senaste åren.

Arnold tillade även att det finns pengar till nye tränaren Erik ten Hag om han vill investera i fler nyförvärv.

United har inte vunnit Premier League sedan säsongen 2012/2013 och slutade den gångna säsongen på sjätte plats, hela 35 poäng bakom rivalen och mästaren Manchester City.

Under mötet med supportrarna beskrev Arnold även den förra säsongen som en "mardröm", men riktade samtidigt kritik mot de protester som supportrarna hade vid flertalet av lagets hemmamatcher förra säsongen – protester riktade mot klubbens ägare: den amerikanska familjen Glazer.

I maj 2021 blev Uniteds Premier League-möte med Liverpool uppskjutet efter det att supportrar stormat Old Trafford i en protest mot att United planerade att gå med i den tilltänkta "superligan" som det i nuläget inte blivit något av – och där samtliga Premier League-klubbar drog sig ur efter protester från supportrar.

Arnold tillträdde sin position som ny United-vd i februari i år då han ersatte Ed Woodward.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!