Wilma Grenryd tar steget till Linköping

Wilma Grenryd, som har uppmärksammats av Svenska fotbollförbundet, fick efter säsongen med Nyköpings BIS duktiga F17-lag samtal från Linköping. Redan efter ett par provträningar kändes valet självklart.

Wilma Grenryd ska fortsätta utvecklas som fotbollsback i Linköping. Det blir spel i ett F19-lag, som är ett samarbete mellan Kent och Linköpings FC – med chans att få känna på A-lagsträningar.

Wilma Grenryd ska fortsätta utvecklas som fotbollsback i Linköping. Det blir spel i ett F19-lag, som är ett samarbete mellan Kent och Linköpings FC – med chans att få känna på A-lagsträningar.

Foto: Privat

Fotboll2020-12-30 11:17

– Jag var inne på att flytta till Tun (division 1-laget från Enstaberga), men så ringde Linköpings tränare och frågade om jag ville komma ner och provträna. Det har varit så bra nivå, så valet kändes ganska självklart, säger Wilma Grenryd, som fyller 18 år i april.

Wilma ska spela i F19-laget, som är ett samarbete mellan Kenty och Linköpings FC. Därmed tar Wilma samma steg som Emma Holm, som har tagit steget från ytterback till mittback. För Wilma Grenryd blir det nu tvärt om. 

– Ja, det är meningen att jag ska spela ytterback.

Truppen är redan stor; vass konkurrens.

– Men det ser just nu ändå bra ut för att jag ska få spela mycket då det är ganska få 03:or i laget. Det har fungerat jättebra i alla de fyra veckor som jag har varit här och träna. De var jättetrevliga när jag kom, och så har ju framför allt fotbollen varit väldigt bra. Jag känner att jag kommer kunna utvecklas bra h'är, säger Wilma.

Kommer flytta och plugga i Linköping?

– Jag kommer att pendla – i alla fall tills jag har gått ut gymnasiet. Emma har inte kunnat vara med senaste veckorna men tanken är att vi ska pendla tillsammans. 

Wilma har varit med på förbundssamlingar, även om den verksamheten har stannat av under coronaåret.

– Ja, jag har varit med på två regionala läger efter Halmstadslägret – och sedan två landslagssamlingar med Pia Sundhage.

Var det så Linköping fick upp ögonen för dig?

– Det har nog spelat in lite. Men jag skulle tro att det också var när vi mötte dem i serien, med Bissarna. Det gick bra för mig mot dem i alla fall.  

Chansen att få känna på en och annan A-lagsträning med Linköpings damallsvenska trupp sporrar och inspirerar.

– Ja, absolut! De har byggt om A-truppen lite så det är färre spelare skrivna i A-laget och fler från vårt lag som får chansen att fylla ut träningarna och känna på den miljön.

Wilma Grenryd är talangen som inledde säsongen med stipendium från Kurt och Ingegärd Lindgrens fond. Men hon fick nästan ingen vila innan det var dags för nästa. Kenty/LFC började köra redan i början av december. Och det har ju regnat...mycket i december.

Hur har det varit att pendla till Linköping mörka kvällar i vidrigt väder, är det så roligt med fotboll?

– Självklart! Vi har kört på bra hela tiden de här fyra veckorna och det har varit KUL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!