Freskgård sjukskriven – ingen Badmintonstart

Inget Badminton och hela säsongen kan vara i fara för Anna Freskgård. Fallet från hästryggen för ett par veckor sedan var allvarligare än någon kunde tro.

16 april 2019 15:16

– Det kan bli ett mellanår för Anna och Fly Away, konstaterar William Nilson Fryer, Strömsholmsryttarens sambo.

Det var ett fall under en ritt i skogen vid Lövsunds sätteri, som gjorde att Anna förstörde ledbanden runt ena nyckelbenet.

– Det hade nästan varit bättre med ett nyckelbensbrott, säger William.

Trots fysioterapi och, som William kallar det "ett exklusivt upplägg" med behandling på hemmaplan av SOK:s sjukgymnast, så lyckades inte Anna rehaba sig i form till förra helgens tävling i Italien. Det var även sista chansen för hennes del för att testa tävlingsformen inför Badminton. När nu inte den starten blev av så kommer hon heller inte att göra någon start i världens största fälttävlansmeeting.

– Det står för mycket på spel för att riskera något sådant, för mycket pengar.

När årets första tävling blir av för Annas del vet inte William.

– Vi får ta det dag för dag. Vissa dagar har hon jätteont i axeln, vissa är det bättre. Anna är sjukskriven från elittävlandet just nu, men kan rida sina hästar hemma så det är bra.

– Det som är positivt är egentligen att det inte är något OS-år i år. Varken hon eller hästen behöver bevisa något, Fly Away är en av de bästa hästarna i Sverige, det hade varit värre om det varit en unghäst, säger William och försöker se det positiva i skadeproblematiken.

– Och nästa år, om de inte kan tävla något i år, kommer de vara fräschast av alla svenska ekipage.

ulrika.cummings@sn.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Gustafzon Cummings