Fula mål funkar även i hemmapremiär

– Vi kan inte börja åka omkring och bara lägga flipp – fula mål fungerar lika bra. Det säger Nyköping Gripens härförare Adam Thim inför hemmapremiären mot Hammarby.

7 september 2017 05:00

Thim har lirat i Bajen och varit inneboende i ett radhus hos en man som heter Ove.

– Ja, det stämmer, men vi kanske kan släppa vår lite märkliga värd och gå på hockeyn, säger Thim med ett skratt.

Absolut, är det många kvar från din tid?

– De har väl lite äldre och mera rutinerat lag än när jag lirade där. I mötet förra veckan gjorde vi själva ett rejält lyft gentemot de tidigare träningsmatcherna. I just den matchen hade vi ett litet spelövertag men kan inte bjuda på de misstagen som vi gjorde då för de kommer straffa oss även här, säger Thim

Nyköping var sedan ytterst nära att ta isdansen med östra hockeyettans storfavorit Huddinge till förlängning i måndags där Thim tryckte in en retur; hårt jobb gav det första historiska första division 1-målet för Gripen.

– Fula mål är bra mål. Alla mål räknas och när vi väl får chansen läger vi många puckar på mål och jobbar på returerna. Men vi kontrar bra på dem också och skapar rätt många chanser trots litet puckinnehav.

Men varnar för tron att det ska lösa sig mot Hammarby bara för att det var nära att ta skrällpoäng i Björkängshallen.

– Vi måste fortsätta att hålla samma fart och jobba minst lika hårt – Det gäller att inte tumma på någonting alls, inte ändra på spelet bara för att vi spelar hemma.

Nyköping Gripens Kolmårdenbördige nya tränare Torbjörn Johansson var belåten med vad han fick se i den sena måndagsföreställningen. Därför ändrar han inte på en enda position. Kontinuitet.

– Vi skapade på fyra kedjor. Det var skönt att se att det satt. Det handlar om att våga spela sig ur situationerna och vara trygg i sin egen roll – plus hitta balansgången att bara att rensa de gånger som man det inte går – och den balansgången klarade killarna riktigt bra i det skedet, säger Torbjörn Johansson

Trodde du att för några veckor sedan hemma mot Köping att ni skulle vara så pass långt framme?

– Det är klart att man hade hoppats, men det blev lite extra ett tag mot Huddinge – och även ett snabbt PP-mål fast vi nästan bara jobbar med grundspelet fem mot fem på träningarna fortfarande.

Men det är inte många timmar mellan matcherna – ändå en svårighet att orka ladda om va?

– Ja, oh ja, men jag tror att när vi trots förlusten fick med oss så mycket positivt så blir det ändå inga problem. Nu hoppas vi bara att det kommer lite folk och tittar.

Frågan hur många det kan tänkas komma mot en publikklubb som Hammarby är svår eftersom träningsmatcherna inte har varit mera än okej siffror på – vi avslutar med att låta Adam Thim spekulera om den nog så viktiga siffran:

– Jag hoppas ju på bra mycket mera än på träningsmatcherna. Och det stöd som vi fick uppe i Huddinge talar ju för det...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson