Ex-Bissare har blivit landslagsman

Sebastian Holmqvist var två år i Bissarna. Nu har han sadlat om, satsar helhjärtat på Futsal och har blivit landslagsman.

Sebastian Holmqvist på språng i Bissarnas matchuniform.

Sebastian Holmqvist på språng i Bissarnas matchuniform.

Foto: Bemir Brkic

Futsal2019-10-23 19:00

Säsongerna 2013 och 2014 spelade yttermittfältaren Sebastian Holmqvist i Bissarna. Andra året i NBIS-tröjan blev riktigt lyckat, superettanklubben Jönköping Södra fick upp ögonen för honom och han värvades dit.

Tyvärr blev de två säsongerna där inte lika lyckosamma. Han fick klent med speltid första året och lånades 2016 ut till en norsk klubb. Det två följande säsongerna spelade han med Assyriska FF i Södertälje.

Men 2019 verkar han inte ha spelat seriefotboll, inte på hög nivå i alla fall. 26-åringen har sadlat om till futsal och tillhör Hammarby.

När det svenska futsallandslaget togs ut till ett VM-kval nyligen fick Holmqvist plats i truppen efter ett återbud. Futsallandslaget spelar just nu ett VM-kval på en nivå som heter Main Round. På onsdagskvällen mötte laget Ryssland i Dubrovnik, Kroatien. Matchen slutade 7-3 (6-2) till ryssarna. Holmqvist hade en assist. 

Sedan väntar matcher mot Kroatien och Bosnien-Hercegovina. Ettan och tvåan i gruppen går sedan vidare till slutkvalet, Elite Round, som spelas en bit in på det nya året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!