GIK nära att förlora sista hemmamatchen – nu slutar tränarna

I säsongens sista hemmamatch höll Gnesta IK så när på att förlora sin första match i Alltrean. Men GIK stretade på och vann i straffläggningen med 3–2.

22 februari 2019 22:20

Innan matchen mot Älta hade GIK 18 segrar plus två oavgjorda resultat, men den fina sviten höll alltså på att spräckas.

Det kanske är synd att påstå att spelarna gick för fullt, men Gnestatränaren Peter "Slaktarn" Fredriksson säger att laget hade en hel del chanser att avgöra.

– Vi hade definitivt chans att avgöra både under ordinariespeltid och i förlängningen men deras målvakt (Johannes Vakk, red. anm) stod på huvudet och tog allt. Sen är det klart att den där lilla extra skärpan inte finns där längre. Därför var det ännu bättre att vi faktiskt tog oss i kragen så småningom, säger han.

Slutresultatet under ordinarie tid blev i varje fall 2–2 (0–1, 2–0, 0–1). David Stråhle och Rasmus Johansson stod för Gnestamålen.

Förlängningen blev mållös och allt skulle avgöras på straffar. Något som gästerna var bäst på till en början.

– De kunde avgöra där, men så började Nicklas (Filenius, GIK-målvakt, red. anm) ta några av deras straffar samtidigt som Niclas (Claesson) satte våra. Han är inte lagkapten för inte. Ha, ha...

Niclas satte de två sista straffarna, David Stråhle den första.

Nu återstår en match på säsongen, bortamötet mot Ormsta på tisdag.

Är det för tidigt att prata om vad du ska göra nästa säsong?

– Nej, inte alls. Både jag och Marcus (Axbom, assisterande tränare) har bestämt oss för att hoppa av. Vi berättade det för styrelsen och för grabbarna i torsdags. Vi har ju civila jobb både han och jag så det har blivit en hel del pusslande för att få det att gå ihop. Markus är småbarnsförälder och har eget företag och jag kommer att få mer att göra på jobbet som säljare så jag får inte ihop det. Men det är inga hardfeelings utan de får söka lite nya personer i stället.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!