Glad stämning när Sveriges bästa veteraner gjorde upp

Under lördagen var det veteran–SM i mångkamp i Nyköping. Samtliga deltagare var fokuserade för att göra det så bra som möjligt – och de stöttade även konkurrenterna.

4 februari 2018 19:23

De två grenarna sextio meter häck och längdhopp var avverkade när SN-sporten träffade en lokal friidrottare.

– Det känns bra och har gått bättre än förra året. Extra kul att tävlingen är i Nyköping, säger Christian Albing från Nyköpings BIS friidrott.

Innan, under och efter grenarna peppade deltagarna varandra med uppmuntrande kommentarer och high fives.

– Det är det som är grejen med mångkamp. Det är en skön känsla och alla bjuder på en extra klapp på axeln trots att man är konkurrenter.

Christian hade ett tydligt mål och ett lite mer hemligt.

– Målet är att göra det bättre än förra året. Men jag avslöjar inte vad jag ska vara bäst i... förrän efter tävlingen haha.

När samtliga resultat fastställdes stod det klart att Christian Albing vann veteran–SM och det han fick mest poäng i var sextio meter häck som han sprang på 9,58 sekunder. På den grenen fick han 809 poäng och totalt blev det 3177 poäng i M45.

En annan lokal friidrottare på plats var Linda Holmström som först hade tänkt stå över tävlingen.

– Jag har inte kört sen juni ungefär på grund av skada. Hade inte tänkt att köra SM först heller men jag vill ju att mitt namn ska finnas vid placeringarna, säger hon med ett leende.

Veteran-SM är, för Linda, nästan som en liten förträning inför EM i mars och även 14 kamps-VM i Helsingfors.

– VM är mitt stora mål. Jag tror och hoppas att jag vinna det.

Hon är en riktig tävlingsmänniska men det handlar inte bara om henne. Hon stöttar och gläds otroligt mycket över sina konkurrenters prestationer.

– Man blir som ett gäng och stöttar varandra. När Catrine (Eriksson) vann över mig i häcklöpningen och även tog ett personligt rekord så blev jag lika glad för det även fast jag förlorade, säger hon och skriker sedan "BRA LINDA!". Det pågick nämligen en höjdhoppstävling bredvid oss.

Både män och kvinnor är veteraner från det kalenderår de fyller 35 år. Vilket kan innebära ett stort ålderspann.

– Det är så roligt runt omkring och man träffar människor i väldigt olika åldrar. Det är väldigt häftigt att se 70–åringar som hoppar och springer, det inspirerar en verkligen.

Linda Holmström fick mest poäng i sextio meter häck som hon sprang på 10,6 sekunder. På den grenen fick hon 670 poäng och totalt blev det 2734 poäng i K35. Det är 396 poäng mindre än föregående år, men då har hon även varit skadad en längre tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!