Griparna får inte köra på torsdagar

Griparna har fått sent besked från förbundet att en ny tv-satsning gör att de allsvenska speedwayklubbarna inte längre får köra sina matcher på de minst sagt etablerade torsdagarna.

14 november 2018 18:09

– Det kommer väl inte att avgöras förrän om någon vecka, men jag ser bara att måndagar skulle passa oss – så får vi inte igenom det så är det väl lika bra att lägga ner. Jag tror inte att det går så långt men det fungerar inte med onsdagar eller fredagar för oss, säger Percy Lundkvist, ordförande i Griparna.

Varför inte onsdagar som ju ligger mellan elitseriens tisdagar och torsdagar?

– Det är dels en dålig dag för oss i Nyköping då de har de populära motorträffarna i hamnen på onsdagskvällar. Vi skulle tappa publik. Och fredagar är den absolut sämsta dagen för speedway.

Har de inte måndagar som reservdag i polska ligan som rankas högst av alla?

– Jo, men då har vi en duktig dansk förare (Patrick Hansen) som vi direkt kan kalla in. Det är ett mindre problem. Vi vill ha måndagar, men vi får väl se vad som händer.

Truppen är ju redan fylld men du får fortfarande fylla på med förare med 0,5 i ingångssnitt – har du någon på ingång?

– Nej, som det ser ut nu så har vi de vi har. Det finns helt enkelt inga lediga, säger Percy och unga supertalangen Philip Hellström Bängs är tänkt att köra hela allsvenskan medan Adrian Gheorghe är backup.

Robin Aspegren skulle ju göra någon sporadisk comeback och går in på 0,5 efter ett längre uppehåll, skulle vara en kanonvärvning – har ni kollat med honom?

– Det hade inte spelat någon roll hur tidig jag hade varit där eftersom hans eventuella comeback var knuten till en elitserieklubb som har ett allianslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson