Griparna jagar ny derbyseger

För en vecka sedan möttes lagen i Eskilstuna. Nu flyttar Sörmlandsderbyt mellan Griparna och Team Rapid till Nyköping. Måndagsmötet lär bli stekhett med revanschsugna gäster.

30 juni 2019 20:21

För en vecka sedan vann Griparna i Eskilstuna över hemmalaget Team Rapid med 49–41. Nu väntar returmöte och ett nytt hett Sörmlandsderby lagen emellan. Fast denna gången på Nyköpings motorstadion.

– Det blir tuffare nu. De har många förare som kör bra på kortare banor, säger Griparnas lagledare Robert Henderson och räknar upp nästan hela gästernas sjua till matchen.

En av nycklarna till att Griparna vann i Eskilstuna var att Anton Karlsson från reservplats körde in mäktiga 13 poäng. Han har dock haft svårt i Nyköping.

– Jag hoppas att det lossnar nu. Jag kan inte göra annat än att peppa honom, säger Henderson.

En stor förändring tvingas han göra. Oliver "Vispen" Berntzon är inte med. Han har en hektiskt vecka framför sig som avslutas med GP-start i Hallstavik kommande helg.

– Då hamnade vi lite i kläm. Visst är det ett avbräck. Men inte så stort. Nowak har kört bra i Nyköping, säger Henderson.

Han räknar med att mötet kommer att bli, som han säger, ruggigt jämnt.

– Varje poäng kommer att bli viktig. Även ettorna blir viktiga. Det gäller att undvika nollorna.

Emil Millberg som tvingades bryta i måndags på grund av en handskada ska vara bättre.

– Jag pratade med honom i fredags. Då kände han ingenting i handen. Vet inte om han sedan skulle träna i helgen. Men jag har inte hört något ifrån honom i alla fall, säger Henderson.

Även för Griparnas lagledare är detta ett prestigemöte.

– Jag känner ju de flesta i deras lag. Det var väldigt mycket snack från dem innan förra matchen. Men efteråt var det tyst, säger Griparnas lagledare med ett skratt.

Griparnas lag: 1) Andreas Westlund, 2) Philip Hellström-Bängs, 3) Marcin Nowak, 4) Emil Millberg, 5) Peter Ljung, 6) Anton Karlsson, 7) Robin Aspegren.

Team Rapid: 1) Linus Eklöf, 2) Rasmus Broberg, 3) Pontus Aspgren, 4) Daniel Henderson, 5) Viktor Palovaara, 6) Alexander Liljekvist, 7) Jesper Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson