Griparna utan Ljung i premiären

Griparna har inga bra minnen från Dunteberget av att inte köra med kaptenen Peter Ljung. Nu blir det så igen på fredag mot ett starkt motståndarlag med Linus Sundström – och Nyköpingskillen John Lindman.

15 maj 2019 21:38

– Ljung har tyvärr match i Polen efter uppskjuten regnmatch, säger Griparnas ordförande Percy Lundkvist – som redan innan motståndarlaget VIP kom med sin uppställning utlovade en tuff match men seger med 46–44.

VIP är det av kombilagen som kan ställa upp med det på papperet starkaste laget och kom nu med följande man: Jonas Davidsson, Christoffer Selvin, Linus Sundström, John Lindman, Joel Larsson, Jonatan Grahn och Philip Olofsson.

Griparnas nya lagledare, Robert Henderson, nominerade i Ljungs frånvaro följande lag i nummerordning: Oliver "Vispen" Berntzon som ska se lika vass ut som under hans fantastiska förra säsong, Andreas Westlund som var stabil i Valsarna förra året, nye tysken Dominik Möser, ex-piraten och unga klippan Anton Karlsson som KAN Duntis, polske Marcin Nowak som inte alls körde bra i Motala senast, unge megatalangen Philip Hellström-Bängs och stabile juniorlandslagsföraren Emil Millberg som får en viktig roll.

– Westlund körde riktigt bra på träning i Nyköping, Nowak har visst kört bra i Polen även om insatsen senast på Dunteberget oroar lite. Vi blir starka på reserven med Philip Hellström-Bängs, som är nästa Tony Rickardsson, och Emil Millberg, säger Percy.

I onsdagskvällens allsvenska match på Kråkvilan var ex-gripen Kim Nilsson som vanligt vass – och hans Vargarna körde över gästande Valsarna från Hagfors. Vargarna är laget att slå om Griparna ska kunna upprepa förra årets grundserieseger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson