Gripen får plats i hockeyettan

Gripen HC Nyköping, som numera är en del av NH Ungdom, har fått en plats till hockeyettan. Det mest logiska är att det blir östra serien – men klubben kan också hamna i den både ekonomiskt och sportsligt tuffare södra.

24 mars 2017 14:40

På måndagsmorgonen presenterade Svenska hockeyförbundet en lista på 48 lag som är kvalificerade för hockeyettan.

Det blev som SN-sporten och många andra har spekulerat i rakt av så att tvåan i alla kvalserierna får de sista platserna.

Det rör sig förutom Gripen om HA 74 (Sävsjö) från södra och Grums från västra – och så Boden HF i norra men de behandlas för sig.

– Lite annorlunda känsla, men det övervägande är att det känns riktigt jäkla kul och skönt. Lite lättnad också, det här är ju något som vi inte velat säga rakt ut fast vi har trott det, säger säger Magnus Eriksson, tidigare tf ordförande i Gripen och nu med i NH Ungdoms nybildade sportgrupp.

Det har gått väldigt fort sedan det första mötet när Gripen för tre år sedan bestämde sig för att försöka få tillbaka ett seniorlag till hockeyettan.

– Det var ju inget spikrakt mål innan den här säsongen att vi skulle fortsätta att gå direkt upp, men under resans gång blev det mera tydligt att vi skulle göra ett försök. Jag minns det där mötet i en källare på Skrakvägen tror jag det var, mm, det är många spelare, ledare och en fantastisk publik som har stöttat oss under de här tre åren.

Det vankas en fest, men först ska en ny sportgrupp ta mera fastare former.

– Nu kan vi fortsätta arbetet med kommande säsongen i en interimistisk sportgrupp med personer från både Gripen och NH Ungdom som ska bli mera fast – en av de första sakerna som ska sättas är en sportchef för J18 till senior.

I och med att Gripen HC Nyköping, som laget fortfarande heter efter att ha uppgått i NH Ungdom, kvalade sig upp genom den östra kvalserien ligger östra hockeyettan närmast till hands. MEN det är faktiskt inte alls omöjligt att laget hamnar i södra.

När Västerås och inte Södertälje åkte ut hockeyallsvenskan, plus att Grums ligger så långt västerut är det inte mycket som talar för västra för Gripen.

– Nej, här åkte ju dessutom Åker ut så västra lär det inte bli för oss, inflikar Magnus Eriksson.

Grästorp som spelade i västra bör ta Troja Ljungbys plats i södra på grund av det geografiska läget MEN det andra alternativet när förbundet först ska sammanträda och sedan lämna besked bör vara...Gripen.

– Så lär det bli, inflikar Magnus Eriksson.

Mycket initierade hockeybloggaren Mikael Mjörnberg föreslår även att Visby/Roma ska börja ta Oskarshamnsfärjan – men det brukar aldrig bli så.

Det är till den östra hockeyettan som Gripendelen i NH Ungdom har presenterat en budget.

– Vi har en budget lagd, som nu kan träda i kraft. Men det är klart att det blir en del omkastningar om det skulle bli den södra serien, säger Magnus.

– Men min känsla är att det blir östra hockeyettan.

Här är en trolig serieindelning

Östra hockeyettan

Huddinge IK

Visby/Roma

Hudiksvall

Väsby

Haninge Anchors

Hammarby IF

Sollentuna

Wings HC Arlanda

Vallentuna BK

Valbo HC

Hanviken

Gripen

Södra hockeyettan

Kristianstads IK

Vimmerby HC

Nybro

Kallinge-Ronneby

Tranås AIF

Helsingborgs HC

HC Dalen (Jönköping)

Tyringe

Hanhals

HA 74 (Sävsjö)

Halmstad HF

Grästorp

Västra hockeyettan

VIK Västerås

Borlänge

Mariestad

Lindlöven

Skövde IK

Kumla

Grums

IFK Arboga

Köping HC

Enköping

Forshaga

Surahammar

Norra serien kommer inte påverkas, där ansluter bara Boden HF medan Sollefteå kvalade sig kvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson