Tumba ratar match torsdag i Nyköping – förbundet avgör

Gripens kvalmatch mot Tumba skulle ha spelats på onsdagskvällen i stora hallen, men är uppskjuten efter istrubbel. Efter mycket jobbande med isen i gamla Rosvallahallen kan man genomföra en lättare träning där på onsdagen men det blir som det ser ut ingen match på torsdag kväll!

22 mars 2017 13:18

Efter mycket jobbande med isen i gamla Rosvallahallen kan man genomföra en lättare träning på tunn is där på onsdagen.

Redan på eftermiddagen verkade det efter kontakter med Tumbas lagledare att det var klart att matchen kunde spelas i Rosvallas gamla hall på torsdagen.

– Allt var var grönt med Rosvalla, förbundet och Tumba – och skulle vara kollat med alla inblandade. Men så fick vi samtal från Tumbas ledning som sa att "vi har inte godkänt ändring av match", säger Gripens tf ordförande Magnus Eriksson. 

Anledningen var att spelarna inte kom loss.

Gripen kom med ett motförslag: Rosvalla fredag och var då beredda att spela så sent som 20.00.

– Men nu ligger frågan hos förbundet, när föreningarna inte kommer överens. Jäkligt trist.

Gripen var beredda att ta matchen i Tumba ishus på torsdag eller fredag mot att få sista matchen hemma. Inte heller det gick Tumba med på. Deras bud var lördagsmatch, som inte Gripen kan genomföra i Rosvalla. Och om matchen ska flyttas till Tumba vill IFK-ledningen just nu ha även sista matchen hemma.

– Vi kan inte ge upp en hemmamatch varken ekonomiskt eller sportsligt och jag fattar inte varför de vill spela match två dagar i följd, säger Magnus Eriksson.

– Vår inställning nu är att matchen måste spelas på fredag för sedan är det match varannan dag fram tills kvalserien är slut.

Diskuterade ni inte att flytta matchen till Tumba och byta hemma/borta?

– Nej, vi var tvingade till så snabba beslut att det aldrig kom upp.

Redan i fredags var det ovanligt mycket vatten på isen i stora Rosvallahallen. På tisdagskvällens Gripenträning var det så stora mängder att man fick avbryta den.

Då blev det genast bråttom att spola upp isen i gamla hallen där det var en läcka förra veckan och sedan bomässa i helgen.

– Det felet gjorde tydligen att det blev luft i ledningarna i Stora hallen, säger Gripens ordförande Magnus Eriksson just efter att ha inspekterat isläget i Rosvalla.

Vaktmästarna började spola i natt, men efter lunchtid på onsdagen stod det klart att den inte hinner bli i speldugligt till 19.00 då Gripen skulle ha mött Tumba i den femte omgången i kvalserien mot hockeyettan.

– Vi i Gripen tog beslutet tillsammans med vaktmästarna när det inte går att garantera tillräckligt bra is att skjuta upp matchen, sa Eriksson vid lunchtid.

Läget är minst sagt frustrerat.

– Jag vill absolut inte skylla på någon, alla gör sitt bästa, men har vi två ishallar och det inte går att genomföra en match så är det klart att det är frustrerande i det här läget, sa Eriksson.

Vattenfall var och kollade stora hallen efter lunch och man hoppas att isen ska vara brukbar tills på fredag, men det vet vi mera om i morgon.

NH Ungdoms J18-lag, som också har kvalmatch på torsdagen, kan nu högst troligen få spela den matchen i Rosvalla på avsatt tid. En vinnare i alla fall i denna ishärva.

Och till helgen arrangerar NHU en stor ungdomsturnering, så isläget är akut även när det gäller stora hallen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa