Guldregn över Spader Dam

Spader Dam gjorde i finalspelet precis som man gjort under säsongen: körde över allt motstånd. "Vi har bara förlorat en match i år", säger Anna Andersson i laget. På herrsidan motsvarade Team Pergamon favoritskapet.

19 maj 2019 21:31

Att Spader Dam från Helsingborg är en van SM-vinnaren råder det ingen tvekan om. Detta var lagets 15:e SM-gud.

– Men vi var inte mästarinnor. I fjol förlorade vi finalen i Malmö mot X-Calibur i tredje och avgörande matchen, säger Anna Andersson i segerlaget.

Nu såg laget till att ha ordentlig marginal i alla sina matcher. I semifinalen mot BK Högland blev det 4–0. Samma sak i finalen mot BK Eva från Stockholm. Tre av de fyra matcherna i slutspelet var avgjorda redan efter tre serier. Eva var chanslösa i finalen, 13­–2 och 11–4 mosade skånskorna dem med.

Snacka om värdiga vinnare.

– Vi hade en väldigt bra känsla inför slutspelet. Men att det skulle gå så här bra..., säger Anna med ett stort leende och guldhjälmen på.

– Vi var seriesegrare, förlorade bara en match under hela säsongen. Och vann alla matcher här, fortsätter Spader Dam-spelaren som nu själv kunde plocka hem sitt fjärde SM-guld.

Men hade ni inte en stor press på er när ni kom hit?

– Jo det kanske vi hade men vi löste det ju bra, säger Anna och menar att efter den perfekta starten på fredagskvällen mot BK Högland rullade det bara på.

På herrsidan var Team Pergamon med Martin Larsen i spetsen favoriter när de kom till Nyköping. Började dock att på fredagskvällen förlora första matchen mot BK Jösse med 11–4. Det vände man sedan under lördagen med två segrar.

Finalen mot Team Clan började jämnt, 10–10 men sedan tog favoriten två segrar 11–4 och 10–5.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson