Cheer Legacy byter namn och växer

Cheer Legacy byter namn. Föreningen öppnar en ny sektion för tävlande truppgymnaster och kommer från och med nu heta Legacy Allstar. "Vi vill ha ett mer inkluderande namn" säger Isabell Krantz.

Cheerleading klubben i Nyköping bytte under onsdagen namn till Legacy Allstar. Truppgymnaster kommer att gå in i en sektion i föreningen, som därmed växer.

Cheerleading klubben i Nyköping bytte under onsdagen namn till Legacy Allstar. Truppgymnaster kommer att gå in i en sektion i föreningen, som därmed växer.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Gymnastik2021-04-21 19:58

Det är de tävlande truppgymnasterna från föreningen Jazzgymnasterna i Nyköping som kommer att gå över till föreningen. Fram tills nu har Cheer Legacy bara sysslat med cheerleading.

– Det är ett gemensamt beslut från oss och den sektionen i Jazzgymnasterna. De vill ha mer breddverksamhet och inte tävling så då tyckte alla parter att det här var en bra idé. Vi vill ju tävla, säger Isabell.

Hon påpekar att cheerleadingen kommer att fortsätta precis som vanligt. 

– Truppgymnastiken blir bara en ny sektion i föreningen. Vi vill kunna erbjuda mer för fler ungdomar och barn. Vi tjejer ska hålla ihop och bli starka tillsammans. 

Isabell säger att föreningen ska jobba hårt för att de två sektionerna ska bli en enhet.

– Men de gör sitt och vi vårt. Vi kommer ändå försöka se till att vi får samma träningstider och att vi har en överskridande policy eftersom vi har liten hall. Vi hoppar och umgås, men var och en gör sitt eget.

undefined
Nyköpingsföreningen Cheer Legacy blev Legacy Allstar under onsdagen.

Cheerleadingträningen har startat upp igen men Isabell säger att förbundets regler är stenhårda så allt kan inte göras.

– Alla föreningar i Sverige följer inte dem så det kanske verkar som om vi är extra hårda, men det är förbundets regler och vår kommuns regler. I Norrland får man inte ens träna än och det får vi tack och lov.

Isabell tror inte att det blir några SM- eller RM-tävlingar i sommar utan hoppas på en återstart i augusti med verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!