Hallberg osäker på framtiden

Förra säsongen historisk elitseriemålskytt. Denna säsong kanske inte blir någon säsong. – Jag är inte så sugen på att spela, säger Oxelösundsfostrade Tellusanfallaren William Hallberg.

8 september 2017 05:00

Det är två dagar till seriestart av elitserien i bandy, minus Västerås–Bollnäs som tjuvstartar i kväll.

Bland annat har ismakarna på Zinkensdamm fått till isen så pass att Tellus ska kunna spela hemmamatchen mot Sirius utan problem.

Men hemmalaget kommer få klara sig utan anfallaren, 21-årige William Hallberg, som efter Oxelösund, Borgia och Nässjö fick göra elitseriedebut förra säsongen. Det gjorde han med den äran för Tellus, som fick en sen bonusplats i elitserien. Hallberg blev till och med Tellus historiske förste målskytt i elitserien och var med 15 fullträffar på 21 matcher lagets bäste målskytt.

Men mitt i all succé, runt nyår, uppdagades det att William Hallberg hade drabbats av diabetes, något som påverkade honom just då och i förlängningen påverkat hans lust till bandyn.

– Jag har inte spelat något på försäsongen och över sommaren har jag inte tränat så mycket. Nu tränar jag mest lite när jag känner för det för att komma ikapp, säger William Hallberg.

Han var ovanpå detta uttagen till ett träningsläger med P21-landslaget och där väntar för de blågula ett VM i Vetlanda i december. Men inte för Hallberg, som med tanke på bristande träningsmängd tackade nej till det lägret i september.

– Just nu vet jag faktiskt inte när jag kommer att komma tillbaka. Jag är inte så sugen på att spela bandy, det känns inte som förut, utan jag tränar så mycket som jag känner för så får vi se när jag spelar igen, säger William Hallberg.

Hallberg osäker på framtiden

Saknar suget – OIK-produkten har långt kvar till elitseriebandy.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!