Bildextra: Sörmlandstjejer vann mot Värmland

Sörmlands tjejer inledde lördagen med en knapp förlust , men kunde på eftermiddagen besegra Värmland.

Emma Eriksson, IFK Nyköping, spelade fysisk och bra handboll mot Värmland.

Emma Eriksson, IFK Nyköping, spelade fysisk och bra handboll mot Värmland.

Foto: Tomas Larsson

Handboll2019-11-09 21:09

Först fick Sörmlandstjejerna inkassera den tredje raka förlusten i turneringen; mot Västmanland med 13–15 efter 7–9 i pausvilan. En match som spelades i ishallen. Tove Gabrielsson var bästa målskytt där med tre mål.

Sedan fick äntligen Sörmland dominera en match från början till slut. Det blev 23–18 mot Värmland. Lilla, tekniska och kvicka mittnian Denise Vallo gjorde sex mål. Var sitt mål i denna match av kvicke vänstersexan från IFK Nyköping, Nelly Schmützer, samt fysiskt spelande klubbkompisen, Emma Eriksson, som återfanns på högerniopositionen mot Värmland..

Liksom den tredje IFK-aren, Tova Melin Öhgren, stod de för ett mycket ambitiöst jobb. 

– Med tanke på de förutsättningar som vi har haft gör det tjejerna bra. De har tagit ett steg framåt i varje match och framför allt gjort det allt bättre i olika former av utgrupperat försvarsspel, som är ett måste för oss när vi måste leva på kvickhet och teknik mera än fysik, analyserar Eric Lundquist.

Därmed blir det spel om platserna 13–16 i turneringen mot på papperet inte helt oöverkomliga Västernorrland-Jämtland i Multihallen 9.15.

Denise Vallo, Guif.
Denise Vallo, Guif.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!