Drama när IFK kryssade i hemmapremiären

Vilken nervdallrande matchavslutning IFK Nyköping och HK Sif bjöd på. Att matchen slutade oavgjort 27-27 var rättvist.

Lucas Edlund var duktig kantavslutare i IFK.

Handboll2019-10-04 21:54

Publiken fick snällt vänta en extra halvtimme på avkast. En trafikolycka gjorde att gästerna satt fast i trafiken och inte hann ned i tid.

På uppvärmningen trampade dessutom hemmalagets kantspelare George Simonides snett och bars ut. Han kom inte till spel.

Första halvlek präglades av tekniska misstag och målvaktsräddningar från både burväktarna. Gästernas Axel Åhlin Andersson stängde ner IFK:s unge kantskytt Jacob Edlund helt och hållet. Tur då att brorsan Lucas på den andra kanten var 100 procentig i sina avslut, tre skott tre mål i första halvlek.

I hemmakassen började Emil Persson. Han gjorde också flera viktiga räddningar första 30 minuterna.

IFK hade både 3-1 och 5-3 i matchinledningen men lyckades aldrig förvalta eller bygga på detta. Istället följdes lagen åt i målprotokollet.

IFK hade problem med gästernas skytt Martin Blomqvist. Efter halva halvleken punktmarkerades han. Blomqvist gjorde ändå fem mål i första halvlek.

IFK släppte punktmarkeringen på storskytten i början v andra halvlek. Jakob Edlund fick också äntligen dit bollen.

Hemmalaget kunde sno åt sig en tremålsledning efter tio minuter av andra. Men tio minuter senare hade gästerna åter kommit ikapp. Lagen skulle sedan följas åt målmässigt resten av matchen.

Jacob Edlund fick matchens sista avslut. Men HK Sif-målvakten fick en hand på skottet. Gästerna hann sedan inte med något mer anfall.

Olle Röken valdes helt riktigt efteråt till matchens lirare.

Simon Skuthälla som vanligt viktig både i anfall och försvar.
IFK-HK Sif 27-27 (11-12)

Mål, IFK: Olle Röken 7, Simon Skuthälla 4, Lucas Edlund 4, Martin Gustafsson 4, David Trosell 3 (3 str.), Jacob Edlund 2, Lucas Carman 2, Christopher Wålinder 1.

HK SIf:s bästa: Martin BLomqvist 8, David Källemyr 5, Linus Wäenmark 5 (5 str.).