Kim Andersson är tillbaka – och spelsugen

När Sverige går in i EM-kvalet är Kim Andersson med på planen. Den vänsterhänte målskytten gör comeback i landslaget efter ett och ett halvt års skadefrånvaro. – Det känns rätt gött, det är kul att vara med igen, säger han.

Handboll2014-10-29 20:44

Skåningens axel har varit ett problem som stoppat honom från spel i både klubblag och landslag. Men till den här säsongen är han tillbaka och det med besked. För bara ett par veckor sedan gjorde han bland annat sex mål för sitt Kolding Köpehamn i Champions League. Efter en av träningarna i Rosvallas nya sporthall lämnar Andersson lägesrapport.

– Axeln känns okej och det går åt rätt håll. Jag har tagit det väldigt lugnt med skott, men jag får sikta in mig nu och hoppas att det är torrt krut till matchen.

Han smilar stort och det märks att han är glad över att vara tillbaka i landslagsdressen. Men han vill själv tona ner sin comeback.

– Publiken ska inte förvänta sig för mycket, men det är kul att vara med igen. Det är gött att få träffa de man inte vanligtvis spelar med och få träffa lite nytt folk. Landslaget är lite föryngrat. Grabbarna som är beredda att ta över nu, Guif-killarna, ser väldigt intressanta ut. Det ska bli kul att se var vi står någonstans.

Förbundskapten Staffan Olsson är såklart nöjd med att ha Andersson tillbaka i laget.

– Med de kvalitéerna han har i både anfalls- och försvarsspel betyder han mycket och gör att vi höjer oss ett par snäpp. Det är väldigt kul att han är med, säger Olsson.

Vad är det för Lettland Sverige ställs mot då? Både Staffan Olsson och Kim Andersson pratar om ett stort och fysiskt lag.

– De kommer med den största högernian jag någonsin har sett i Kristopans, 217 centimeter och 140 pannor, säger Kim Andersson.

Han syftar på den enorme Dainis Kristopans. Uppgifterna om hans längd och vikt går isär beroende på var man letar och pendlar mellan 215 centimeter och 143 kilo.

– Han kommer definitivt bli ett hot och det gäller att ställa in oss taktiskt. Vi får titta lite video, men vi ska fokusera på vårat, vilka vi möter kommer i andra hand. Nu har vi tränat försvar i lite olika konstellationer, jag tycker vi står rätt bra och vi har ett par stora spelare, berättar Kim Andersson.

Men det här är väl en match ni bara ska vinna?

– Det är det som är roligt med idrott, man kan aldrig på förhand säga att man ska vinna. Men i den här matchen på hemmaplan ska vi i varje fall spela jävligt bra. Det är klart att Lettland på pappret kanske inte är som Danmark eller Frankrike, säger Andersson och flinar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!