Knorr på IFK-seger – målvakt jobbade dubbelt

Med några snygga handledsknorrar gjorde George Simonides comeback i IFK Nyköping. Och som han gjorde det, sju mål och två poäng (35-31) för laget mot Skuru.

Olle Röken såg till att lugna ned spelet på slutet genom att göra 34-30 när Skuru var på gång.

Olle Röken såg till att lugna ned spelet på slutet genom att göra 34-30 när Skuru var på gång.

Foto: Björn Andersson

Handboll2019-10-25 21:50

– Äh, det där var standard mål, jag har några snyggare varianter kvar att visa, säger George brett leende efter matchens slut.

De hårt skruvade bollarna ställde dock till en hel del besvär för gästernas målvakt. 

George spelade inte den första kvarten, men när han väl äntrade planen så var han målsugen. Och tacka för det, han har inte spelat match på ett tag. Hur länge han varit borta tidsmässigt från spel vet kantspelaren inte riktigt, bara att han missat tre matcher. 

– Det är något ligament i benet, säger han om skadan.

Efter sina sju mål tyckte George att det fick vara nog och gick av planen för att vila.

IFK Nyköping spelade exemplariskt mot Skuru. Laget var hela tiden i ledning och det såg säkert ut.

– Vi sätter grunden i försvaret det är där allt börjar, vi tar dem i försvaret, får bra anfall, vi har bra djup, niorna spelar bra, vi på kanterna gör mycket mål, det är det som är vårat spel, säger George.

I vår förhands innan matchen så sa Christopher Wålinder att ni egentligen inte spelat så bra i år?

– Nej, vi har haft lite svackor. Ibland har vi kört bra i 30 minuter, ibland har det varit sämre, men i dag fick vi till det.

Skuru var egentligen aldrig i något läge att ta sig ifatt, förutom de sista minuterna. Laget gick från 27-33 till 30-33 utan problem.

– Det är där vi brukar tappa, på slutet. Jag vet inte varför. Det är en IFK-syndrom, säger George och skrattar.

Ett förlösande snabbt mål av Olle Röken såg till att lugna ned nerverna.

I mål var Tobias Sörberg i sitt esse. Han jobbade dessutom dubbelt. Såg inte enbart till att rädda bollar från att gå i mål utan stod även för två egna.

Rekord eller?

– Faktiskt inte. Jag har gjort tre i en match tidigare men det var för några år sedan, säger han.

Skurus målvakt tappade bort sig några gånger vid sidlinjen och gästernas mål var ganska ofta tomt. Något som Tobias hade full koll på.

– Och när de tappar bollen och man har läget, ja då tycker jag att man ska ta chansen. Speciellt om det är bra flow i laget, säger han.

 Och det var bra flow ikväll, eller hur?

– Det var kul att spela. De var ganska tydliga i skotten, det fanns inga trixare i laget utan de sköt rakt så det var lite lättare för mig att läsa. Sen fick jag ganska mycket hjälpa, nej jag fick mycket hjälp av försvaret. De gjorde definitivt hälften av jobbet.

Tobias Sörberg räddade och gjorde mål för sitt IFK.
Tobias Sörberg räddade och gjorde mål för sitt IFK.
IFK Nyköping-Skuru 35-31

Mål, IFK: George Simonides 7, David Trosell 6, Martin Gustafsson 5, Olle Röken 5, Jacob Edlund 3, Tobias Sörberg 2, Olle Gustafsson 2, Simon Skuthälla 2, Martin Pettersson, Lucas Carman, Christopher Wålinder.

Skuru: Rasmus Johansson 7, Johan Michelsén 6, Eric Fornander 6, Wictor Brage 6, Love Olsson 2, Daniel Espling, Pierre Jonasson, Christopher Gustafsson, Adam Sommensjö.

Utvisningar, IFK: 3x2 minuter. S: 6x2 minuter.

Domare: Björn Larsson och Daniel Väre.

Publik: 503.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!