Rosvallas potential visas i Sverigecupen

IFK Nyköpings jättejobb vid Sverigecupen i handboll är så viktigt; man bara ler när Rosvalla sjuder av liv. Och det kommer mera...

Det fanns många som passade på att presentera sina individuella skills, här Sörmlands lilla tekniska mittnia Denise Vallo.

Det fanns många som passade på att presentera sina individuella skills, här Sörmlands lilla tekniska mittnia Denise Vallo.

Foto: Tomas Larsson

Handboll2019-11-11 18:11

Distriktslags-SM med framtidens innebandystjärnor. Junior-SM i ishockey med flera spelare som nu återfinns i NHL. Korpens Sweden floorball cup med allt från rena motionärer till spelgenier av extrem klass. Ja, nu är jag part i målet men man kan nämna SM i Nyköpings nya popsport pickleball – och en mängd andra arrangemang när två, tre, fyra eller hela fem planytor i Rosvalla används samtidigt.  

Och inte minst Sverigecupen i handboll. Snacka om att Rosvalla fylls med liv och spelglädje in i minsta lilla korridorshörn där det värmer upp förväntansfulla spelare.

Det är så roligt att "upptäcka" talanger". Ja, i J20-hockeyn är de i vissa fall redan färdiga stjärnor, för att sedan se var de tar vägen i sina karriärer. Det kan vara fantastiska A-talanger som fastnar i svensk andradivision och lite mer anonyma namn som tar sig hela vägen. 

Det är alldeles för tidigt att säga om 15-åringar att den eller den kommer bli bra. Det handlar så mycket om hur tidiga de fysiska förutsättningarna är – och den där sista viljan att verkligen vilja bli bra. Jag är också en läktaranalytiker som egentligen inte ska namedroppa i sådana här sammanhang.

Men när det gäller Sörmlandslaget var det så kul att se spelare som Guifbröderna Sällström framåt och IFK Nyköpings Max Bernhardsson som trea i försvaret. Det på samma gång fysiska och följsamma försvarsarbetet, inklusive samarbetet med målvakten Karl Eriksson, bidrog innan en olycklig fotskada till att Sörmland hade kapacitet att slå alla.  

Casper Sällström hade inte bara ett av turneringens vassaste skott – kul att han kom med i All star team – utan älskade att ha bollen som med fem sekunder kvar mot Göteborgs rätt starka försvar och piskad att sätta den för att nå spel om semiplatser. Den bollen bara skulle in. Vi som hade gått upp extra tidigt till handbollsfesten fick lön för mödan.

Denise Vallo var en väldigt teknisk spelare i Sörmlandstjejerna, som inte hade en alls lika fysiskt årgång – men tränade in taktiska sätt att lösa det på ändå.

All entusiasm från vitt skilda speakers, vissa inlånade från andra lokala klubbar, värmde när det var som mest trångt i C-hallen. 

Och det kommer mera: några dagar in på 2021 kommer även distriktslags-SM i innebandy tillbaka – då i ett samarbete med Oxelösund. 

Det från början ifrågasatta Rosvallaprojektet har blivit en dundersuccé – mycket tack vare de här arrangemangen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!