Skön seger för IFK i Sörmlandsderbyt

Lite svajiga perioder här och där. Men när det behövdes gasade IFK Nyköping mot gästande Eskilstunalaget HK GP fram till 28–26.

Johan Karlsson.

Handboll2019-11-29 21:00

Matchbilden i Sörmlandsderbyt i handbollsettan var liknande under matchen. IFK Nyköping, som inte kom från någon bra poängtrend, skaffade sig stora överlägen – men väl där stagnerade spelet.

När GP hade hämtat sig från IFK startrusning och ätit sig i kapp till 10–9 var det verkligen dags att ta timeout för IFK-tränaren Peter Melchersson. Snacka om att den gav effekt!

Här började IFK:s fysiska spelare i allmänhet och Johan Karlsson i synnerhet bli vassa. Karlsson hade fint häng i luften och smällde snart nog dit 14–9. Innan dess hade sådana som Olle Röken och Christopher Wålinder TRYCKT dit ett par bollar.

– Det är många som spelar riktigt bra försvarsspel, speciellt innan paus. Wålinder och Röken i mittförsvaret är  jobbiga att möta för motståndarna. Röken blir bara bättre och bättre i försvarspelet, berömmer IFK-tränaren Peter Melchersson.

GP hade en del långa, skolade spelare, hyfsat målvaktsspel – och någon vass avslutare som Linus Gustafsson. Gästerna var med andra ord inte ofarliga. Men ungefär när IFK:s Johan Karlsson blev femmålsskytt kvarten efter pausvilan – sex mål totalt var kvällens plusvariant på den fronten – kändes det rätt lugnt. Då var det sexmålsledning.

Under den andra halvleken var IFK-målvakten Tobias Sörberg så HET att det ändå inte var någon fara.

Med tio minuter kvar på klockan var det förvisso nere i fyra bollar och Melchersson valde att ta en ny timeout. Det var nere i tre men blev ändå en rätt lugn kväll för de 322 på plats denna fredagshandboll. När Simon Skuthälla snyggt skickade fram bollen till Martin Pettersson fram till 27–23 kändes en skön hemmaseger i hamn.

– Ja, även om de närmar sig ett par gånger känns det aldrig farligt. Den största anledningen att det känns så matchen igenom är att killarna under nästan en hel match gör det de ska – och alla kämpar för varandra. Det var riktigt kul att se, så jag är jättenöjd med den här matchen, säger Melchersson.

– Där det ju dessutom var väldigt viktiga poäng, så att vi ökade på avståndet ner till GP, tillägger IFK-tränaren.

IFK:s målskyttar: Johan Karlsson 6, Jacob Edlund 5, Lucas Carman 5, Martin Pettersson 4, Christopher Wålinder 3, Lucas Edlund 2, Olle Röken 2 och så gjorde faktiskt målvakten Tobias Sörberg ett mål.

Olle Röken kör alltid för fullt – och blir jobbig att möta både i anfall och försvar.